Het vervelende van het voorjaar is dat er zoveel tegelijk op je afkomt. Groen, mooi weer, schoonmaken. Hoewel, het lijkt erop dat we tegenwoordig meer allergieën hebben dan vroeger, dus dat je beter geen voorjaarsschoonmaak moet doen. Er hangt veel te veel fijnstof in de lucht. Eerste meevaller van het jaar, de jaarlijkse schoonmaak valt af. En mocht je last hebben van hooikoorts, zet dan pas de ramen open als je passende speciale fijnmazige horren hebt geplaatst.

Zo niet dan vliegen de pollen je huis binnen. Een mondkapje is ook een goed idee, volgens de commentator op de radio. Bermen worden minder gesnoeid, het gras minder gemaaid en mensen ont-tegelen hun tuinen. Gevolg, meer pollen in de lucht, maar wel beter voor NL. Het Landschap staat tegenwoordig centraal en niet meer de Mens. O ja, en mocht u op een terrasje zitten, voegde de man op de radio er nog enthousiast aan toe, zet dan een schoteltje op uw glaasje, dan kunnen ongezond stuifmeel of bijen niet in je glas komen. Of drink direct uit het flesje. Hopelijk hebt u wat aan bovenstaande tips.

Het blijft lastig. Ter zake nu. Zoals u weet, strijd ik al jaren voor rijdende stemkantoren bij verkiezingen. Net zoals je bibliotheekbussen hebt. Die brengen boeken naar de mensen. Ik wil de stem naar de mensen brengen, naar studentenhuizen, ziekenhuizen en andere tehuizen. Want om ongelofelijk veel redenen, die ik niet begrijp, is stemmen thuis via je eigen telefoon of PC zo ongeveer het domste wat je kunt doen. Je haalt daarmee de georganiseerde misdaad in huis.

Raar eigenlijk? Iedereen heeft zo’n beetje een telefoon op zak en betaalt daarmee ook wel grote rekeningen zonder dat de maffia erachter komt, maar zodra ik telefonisch ga stemmen voor de Europese verkiezingen gaan op alle buiten Europa gelegen politbureaus van dictatoriale landen de alarmbellen af. Het zij zo, maar stemmen voor Europa moeten we wel. Dit jaar is er een hoog prijzengeld. Oorlog of vrede. En, zoals u weet, zoals bij iedere verkiezing: Rotterdam Oost kan weer het verschil maken.

Eduard Schuringa


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.