Wat was het spannend, 20 jaar geleden! In de Lusthofstraat op nummer 96 ging op 10 september 1993 voor het eerst de deur van House of Seasons open. Eindelijk had ik mijn eigen winkel! Vele dromen had ik al gehad vanaf mijn 20e, over een 2e hands kledingwinkeltje, een koffie en theezaak met lekkere en gezonde hapjes erbij of een antiekwinkeltje. Toen was dat allemaal nog niet Hip & Trendy en heette het nog geen Vintage, Brocante of Lifestyle. Eigenlijk is House of Seasons dus al lang geleden begonnen om te worden wat het nu is. Al mijn dromen zijn werkelijkheid geworden. Het is een lang verhaal, maar bij 20 jaar House of Seasons is het toch leuk om dit eens (in het kort) te vertellen:

Al jong was ik altijd al bezig om mijn kamertje te veranderen leuke dingen maken, van barbiekleertjes tot sieraden, kussentjes en kleding voor mijzelf. Breien en haken en macramé, alles wat nu weer helemaal hip is. Leuk om te zien dat een hele nieuwe generatie hier weer helemaal blij van wordt!

Moeder
mijn moeder, die met een lapje stof van de markt de mooiste kussentjes, gordijnen en kleding wist te maken. Dit was in de hippe jaren 60/70 en alle kleuren van toen kwamen voorbij, paars, groen en oranje. Had ik alles maar bewaard!

Vader
Door mijn vader, die fietsenmaker was en vaak een bevriend antiquair hielp met reparaties, kwamen de oude spullen in mijn leven, begon het verzamelen en op rommelmarkten zoeken naar mooie schatten. Al die sfeervolle spulletjes voor in huis, wat nu Brocante heet!

Carla
Na de HAVO, wat ik niet een echt leuke tijd vond, kwam ik bij DE bank terecht. Hier leerde ik Carla kennen, die nog steeds één van mijn beste vriendinnen is en waar ik de liefde voor mooie spullen mee deel. Met Carla ga ik vaak op inkoop, heel gezellig! En zij is er voor mij in moeilijke en drukke tijden en springt bij waar nodig.

Honinger Hofje
Na een aantal jaren als admistratief medewerker werd het heel duidelijk dat dat het niet was voor mij. Hierna kwamen de toevalligheden op mijn pad. Door toedoen van Ellen, een vriendin van jazzballet, kon ik in een leuk boetiekje in Rottterdam gaan werken. Toen ik twee Haagse collega’s van de boetiek rondleidde door Kralingen, om hen te laten zien wat een mooie wijk Kralingen is, kwamen we bij Het Honinger Hofje in de Hoflaan. Daar waren ze net op zoek naar iemand om te helpen en zo kwam ik terecht in een geweldige woon/ tuinwinkel, waar ik leerde hoe leuk het is om een winkel te hebben. Met Floor (die nog regelmatig even binnenloopt) en haar zus Claartje en vriendin Dianne ging ik naar beurzen en de bloemenveiling. Het was een heel leuke tijd waarin ik veel heb geleerd. Maar zij gingen stoppen, de winkel werd woning. En toen kwam in de Lusthofstraat een pandje vrij …

Ik was toen 35 en het was NU of nooit. Het werd NU in 1993 en NU, 20 jaar en één verhuizing verder, is House of Seasons nog steeds mijn winkeltje waar ik nog altijd met veel plezier mee bezig ben!

House of Seasons 20 jaar

Lia Pakker van House of Seasons laat niet de goede kant van het bordje zien. Laat dat u er niet van weerhouden om House of Seasons met een bezoek te vereren! De Sterfotograaf neemt de schuld op zich.

Enkele herinneringen:
In deze 20 jaar hebben we met veel hulp, van vooral mijn ouders, er een echte winkel van gemaakt. Veel klusjes en verbouwingen werden door mijn vader gedaan. Ook ging mijn vader vaak mee op inkoop. We gingen samen op pad en hij hielp bij het inladen en sjouwen. Helaas is mijn vader in april jl. overleden en ik mis hem bij deze mijlpaal. Wat was hij trots op onze winkel! Ook mijn moeder heeft bergen werk verzet in de winkel, uitpakken en prijzen, inpakken en de kerstwinkel maken. Altijd staat zij klaar om te helpen waar nodig, niet meer zo vaak als enkele jaren geleden, maar als het nodig is, dan is ze er. Zonder de hulp van mijn beide ouders was het nooit gelukt. En natuurlijk ook niet zonder alle hulp, en soms gemopper, van mijn Jacques! Nog een stukje dat bij de winkel hoort, onze 2 honden, Mischa (de zwarte) en Dante, de Amerikaanse Cockertjes. Aaien en snoepjes kregen zij in overvloed van de klanten. Vooral Loes, de grote kleine vriendin van Dante, heeft een plekje in mijn hart veroverd, door haar grote liefde voor Dante en het samen met mij nog altijd even over de lieve Dante praten als ze in de winkel is. En dan mijn winkelmeiden (sorry dames), wat een leuke vriendschappen zijn er ontstaan door het werken met elkaar! Veel zijn er na een tijdje verder gegaan maar een paar zijn in mijn leven gebleven. Een lieve winkeldochter heb ik gekregen. Maar ook vriendschappen werden geboren in de winkel, klanten werden vriendinnen. Heel bijzonder.

Klanten
Wat is Kralingen toch een leuke wijk en wat hebben wij, als kleine winkelstraat, toch veel leuke, lieve, bijzondere en vooral trouwe klanten. Veel klanten ken ik al vanaf het begin. Veel lief en leed is er gedeeld met elkaar in deze 20 jaar. Hartverwarmend! 20 jaar 4 seizoenen. Omgevlogen!

Bedankt lieve allemaal, voor al jullie hulp en helpende handen, meewerken en meedenken, het delen met elkaar en de gezelligheid. En vooral heel veel dank aan alle klanten van mijn winkel, zonder jullie was er niet al 20 jaar een House of Seasons!

Feest
In de week van 10 september hebben we een beetje feest. Kom even langs en volg ons op Facebook, waar we die week iedere dag iets te melden hebben!

Liefs, Lia

House of Seasons
Lifestylewinkel sinds 1993

Voorschoterlaan 65/
hoek Lusthofstraat
Rotterdam-Kralingen
Tel. 010-4148768

houseofseasonsrotterdam.blogspot.nl

facebook.com/HouseOfSeasons