Foto’s: (C) Winish Chedi

Op bedrijvenpark Veilingterrein was ooit de Rotterdamse Betonfabriek gevestigd. Een enorme betonplaat, 3 hectare, resteert. Daarop gingen de kunstenaars van IPIHAN, If Paradise Is Half As Nice, wonen en werken gedurende 5 weken. Wat zij daar hadden aangericht kon vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 augustus door eenieder worden bekeken. Winish Chedi maakte op 22 augustus de foto’s.

Deelnemende kunstenaars: Toine Klaassen, Willem Besselink, Michel Jansen, Jordy Walker, Esther Kokmeijer, Daan Botlek, Pim Palsgraaf, Leslie Nagel, Regina Kelaita, Guus Vreeburg, Ties ten Bosch en Marieke van der Lippe.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Als je maar goed kijkt
Rotterdammer Guus Vreeburg: ‘Hier was niks meer, zo leek het op het eerste gezicht. Geen vervallen fabrieksgebouw met zalen en andere ruimten als werkplek, als kook- en eet- en slaapplek. Gelukkig waren er van vroeger nog elektriciteit, stromend water en een rioolaansluiting. Via sponsoring-in-natura kwamen er drie containers en twee bouwketen, naast twee zelf aangeschafte ouwe legertenten. Uit tweedehands bouwmaterialen verschenen een douchecabine en een dubbel-toilet – als aanvulling op een ecotoilet in de bosjes.’ Er werd geslapen in tentjes langs de randen van het terrein. ‘Dit leek verder kaal en leeg. Tót de IPIHAN deelnemers het terrein verkenden – en er allerlei inhoudelijke aanknopingspunten vonden, allerlei sporen en materialen uit het verleden en gegevenheden van nu. Er is hier helemaal niet niets – juist heel veel, als je maar goed kijkt.’ Zie: www.ipihan.com


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.