Inloopbijeenkomst herinrichting van de Goudse Rijweg – Vlietlaan – Weteringstraat op maandag 6 juni.

Graag nodigt de gemeente Rotterdam u uit voor een inloopbijeenkomst op maandag 6 juni. Wij ontmoeten u in ons pand aan de Goudse Rijweg 113, vanaf 19.00 uur tot 20.30 uur. De inloopavond kent geen agenda, u kunt vrij inlopen. Er staan deze avond medewerkers voor u klaar om de werkzaamheden toe te lichten en uw vragen te beantwoorden.

Werkzaamheden
Tot de zomer van 2017 wordt gewerkt aan de herinrichting. Dit betekent dat het riool wordt gerenoveerd, nieuwe rails voor de trambaan gelegd worden, er komt nieuwe bestrating en nieuw straatmeubilair. De Goudse Rijweg is tot 1 april 2017 afgesloten voor autoverkeer. De Vlietlaan hoofdrijbaan is gedurende 8 weken afgesloten. Wanneer er niet aan de Vlietlaan hoofdbaan gewerkt wordt, kunt u gebruik maken van een keerlus (Oudedijk – Vlietlaan – Vlietlaan parallel – Oudedijk). De verbinding Sophiakade en Vredenoordkade is altijd beschikbaar voor autoverkeer. De Boezembrug is gedurende zes weken afgesloten.

Wanneer welke straten precies zijn afgesloten zijn, hoort u nog van ons. De winkels en ondernemingen in deze straten zijn te allen tijde te voet wel bereikbaar. Het verkeer wordt omgeleid. Vanaf april 2017 rijdt tramlijn 7 weer. In de periode tot aan de zomer 2017wordt dan nog gewerkt aan de Weteringstraat en Vlietlaan parallelbaan.

Verzamelriool
Om de werkzaamheden aan het collecteurriool, dit is een hoofdverzamelriool, veilig uit te voeren wordt dat deel van het riool tijdelijk buiten bedrijf gesteld. Om het water van dit riool om te leiden, moet een noodvoorziening gemaakt worden. Wanneer deze noodvoorziening er niet komt, lopen de straten onder. De noodvoorziening is een tijdelijk riool, het ligt bovengronds op palen, zo’n 2½ meter boven de grond en waar nodig hoger. Er is gekeken of deze noodvoorziening binnen het werkgebied geplaatst kon worden, dit gaat gedeeltelijk. Daar waar dit niet lukt, wordt het tijdelijke riool omgeleid via de Berkelstraat en Sophiakade.

Aanvullende informatie
Meer informatie over het project, inclusief de omleiding van het collecteurriool, vindt u op rotterdam.nl/goudserijweg

Bent u niet in de gelegenheid aanwezig te zijn en heeft u toch vragen? Neem dan contact op met Miebeth de Horn, zij is voor dit project uw vaste contactpersoon. Zij is te bereiken via 06 31 93 80 09 en m.horn@rotterdam.nl.

We maken u erop attent dat op woensdag 1 juni 2016 een inloopbijeenkomst is over de herinrichting van het Berkelplein en Fuikstraat.
Meer informatie hierover vindt u op: rotterdam.nl/berkelplein.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)