Rotterdam-Kralingen –  FONOS, een internationaal vocaal ensemble, presenteert samen met organist Eric Koevoets op 16 juni om 15:15 uur in de Sint Lambertuskerk in Kralingen een programma rond Bach’s beroemde motet ‘Jesu, meine Freude’. Een schitterend stuk, dat beleefd kan worden als een reis van donker naar licht langs de mooiste bladzijden uit de Duitse barokmuziek. Voorafgaand aan het concert wordt er om 14:30 uur in het parochiehuis een toelichting gegeven op het programma.

Sint Gregoriuskoor
FONOS brengt zangers uit zeven verschillende landen samen en brengt frisse perspectieven op zowel vroege als hedendaagse vocale muziek. Onlangs waren zij te horen in Podium Klassiek met een schitterend werk ‘Factum est silentium’ van Peter Philips.  Naast ‘Jesu, meine Freude’  is muziek te horen van Heinrich Schütz, Johann Hermann Schein en Johann Christoph Bach.

Waar en wanneer?
Het concert op zondag 16 juni begint om 15.15 uur in de Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen. De deuren openen een half uur voor aanvangstijd. Kaarten zijn vooraf te koop via www.venster-op-muziek-lambertus.com of aan de deur, € 18 voor volwassenen, € 10 voor studenten en < 16 jaar. De toelichting in het parochiehuis tegenover de kerk start om 14.30 uur. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Trompenburg Tuinen & Arboretum’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd.

Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) – metro (halte Voorschoterlaan).

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.