“Tuincentrum Zwinkels ” wordt sinds vorige week dagelijks gebeld met vragen over kunstgras! Het zal u ongetwijfeld niet ontgaan zijn; de commotie die is ontstaan over de mogelijke gezondheidsrisico’s van de rubberkorrels (het zogeheten SBR-rubbergranulaat) in kunstgras sportvelden.

Sinds de uitzending van Zembla op 5 oktober 2016 waarbij het verband wordt gelegd tussen het spelen op kunstgras met rubberinfill en het krijgen van kanker wordt Tuincentrum Zwinkels regelmatig benadert door nieuwe en bestaande klanten die kunstgras in de tuin willen of hebben. De vraag van de bellers betreft iedere keer weer; Hoe zit het met de gevaren betreffende kunstgras in de tuin?

Tuincentrum Zwinkels benadrukt dat bij de installatie van het kunstgras in de tuin nooit rubber infill wordt gebruikt. Voor alle soorten kunstgras – Landscape, Leisure, Golf en Playground – gebruiken wij infillzand. Dit is heel fijn kwartszand, dat uiteraard niet schadelijk is voor mens, dier en milieu.

kunstgras-pixabay-01

Kunstgras wordt door het milieuvriendelijke, zorgeloze en onderhoudsarme karakter steeds populairder in gebruik. Het kunstgras voor in de tuin wordt gemaakt met een verscheidenheid aan kleuren, vormen en zachtheid om natuurlijk gras zo goed als mogelijk na te bootsen. De mogelijk ernstige gevolgen van het gebruik van rubberinfill in voetbalvelden staat geheel los van het kunstgras wat in uw tuin ligt, of komt te liggen.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, kunt u contact met ons opnemen.

Tuincentrum Zwinkels
s-Gravenweg 620
3065 SH Rotterdam
010-2020602
tuincentrumzwinkels.nl
info@tuincentrumzwinkels.nl

Gegevens kunstgras leverancier:
Easylawn BV
info@easylawn.nl
023-30 400 18


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.