Deze maand drie jaar geleden vestigde ‘Yoga met LEF!’, de yogadroom van eigenaresse Monique van Driel, zich in het prachtige schoolgebouw, verstopt achter de huizen van de Rusthoflaan. Mensen die voor het eerst komen, verbazen zich vaak openlijk over de fijne, verborgen plek en het nostalgische gebouw. De grote, statige kastanjeboom op het schoolplein geeft het geheel een idyllisch tintje.

Het is een plek van stilte en rust, middenin het hart van Crooswijk. Naast de bijzondere plek, maken ook de visie, werkwijze en het aanbod deze yogaschool speciaal. Lees er in dit artikel meer over en voor wie er blij van wordt: kom gerust eens langs. Voor een kop thee, een mooi gesprek, het volgen van een yogales, of alledrie!

yoga-met-lef-02

LEF=hart
Het woord lef, zoals wij dat in het nederlands kennen, komt uit het Hebreeuws en betekent daar ‘hart’. De moed om je hart te volgen, is wat Monique en de docenten die zich bij Yoga met LEF! aan hebben gesloten, uit willen dragen en meegeven aan de wereld. Volgens hen is er namelijk niets mooiers dan met geopend hart door het leven te stappen. Ten volle te leven en in ieder moment te omarmen wat het leven je brengt. Niet altijd makkelijk, wel heel waarachtig, intens en mooi. Zoals Osho (Indiase guru) zei: “lef is niet de afwezigheid van angst, maar de moed om die angst in de ogen te kijken en er aan voorbij te gaan”.

Lekker praktisch en nuchter
De lessen bij Yoga met LEF! zijn helder, praktisch, nuchter, soms uitdagend, en dragen echt de ziel van de yoga-filosofie in zich. Naast dat yoga je leniger, sterker en gezonder maakt, geeft het ook rust en ontspanning. Het lichaam en de houdingen worden ingezet om contact te maken met dat wat je werkelijk bent: een mooi mens, in een turbulente wereld waar je mag groeien, experimenteren en genieten. Yoga met LEF! wil mensen inspireren en uitdagen om zich -steeds opnieuw- te verbinden met zichzelf en de mensen en wereld om zich heen.

Waardebepaling achteraf
Een bijzonder gegeven in de huidige tijd waar vrijwel alles om geld lijkt te draaien en aan ieder product een prijskaartje hangt, is dat het bij Yoga met LEF! mogelijk is om de prijs van de les zelf te bepalen. “Daarmee willen we yoga toegankelijk maken voor iedereen en vooral ook mensen bewust laten nadenken -of eigenlijk laten voelen- wat ze het waard vinden. Het is een bijzonder concept waarmee we mensen aan het denken zetten en bewijzen dat het ook anders kan”, aldus Monique.

Regulier aanbod
Bij Yoga met LEF! kan je doordeweeks vrijwel dagelijks (vanaf 24 oktober ma t/m donderdag) kiezen uit één of meerdere reguliere yogalessen. Ervaren, goed opgeleide docenten geven les met passie voor de yogavorm die hen aan het hart gaat. Zo hebben we de superenthousiaste Mildred Villerius, die op donderdagavond vol vuur de Do In Yoga geeft. Dilma de Faria die gegrepen is door de bijzondere Tibetaanse Lu Jong Yoga, geeft vanaf 25 oktober haar lessen op dinsdagavond. Saswitha (hatha) yoga wordt vakkundig gegeven door Myrte van Zutphen op woensdagochtend. En heerlijk ontspannende Restorative Yoga of Yoga nidra lessen volg je bij Monique van Driel op maandag en/of woensdagavond. Zij geeft tevens twee maal per week een Hatha Yoga les, gebaseerd op de Universal Principles of Alignment (UPA’s) van de Anusara Yoga, een krachtige, iets meer fysieke yogavorm, waarbij via het juist uitlijnen van het lichaam, een voelbare opening in de levendige energiestroom kan worden gecreeerd. Dit is slechts een ultra-korte beschrijving van de reguliere lessen. Kijk op de website voor meer informatie over de verschillende yogavormen (onder het kopje ‘yoga’ in de menubalk).

yoga-met-lef-01

Voor wie een keer een les wil komen volgen, voel je van harte welkom. Het lesrooster vind je ook op de website: www.yogametlef.nl. Aanmelden van te voren is fijn! Dit kan via info@yogametlef.nl.

Workshops
Naast dit reguliere, wekelijkse aanbod proberen we maandelijks een verrassend, veelzijdig en inspirerend workshop programma neer te zetten. Dit varieert van speciale yogalessen die de seizoenen volgen tot Asana Specials gericht op een bepaalde groep houdingen (hartopeners, heupopeners, restoratives, etc.). Daarnaast start na de herfstvakantie een nieuwe ‘Yoga met LEF Slaap Challenge’ en is er een –alleen voor vrouwen toegankelijke- maandelijks terugkerende vrouwencirkel. Ook hierover vind je meer informatie in de agenda op de website. Voor iedere yogaliefhebber is er wel iets te vinden bij Yoga met LEF!

AANBIEDING
Voor wie in de periode van de herfstvakantie tot de Kerst voor het eerst een (proef)les komt volgen bij YML en daarbij een vriend, familielid of collega weet te enthousiasmeren om samen te gaan, doet voor 2 personen slechts 1 donatie aan het einde van de les. De waardebepaling achteraf kent een richttarief tussen de €5,- en €15,-. Deze actie loopt van 24/10 t/m 23/12 2016 en geldt alleen voor de lessen uit het reguliere lesrooster (niet voor workshops).

Tot ziens bij Yoga met LEF!

Adres yogaschool:
Yoga met LEF!
Rusthoflaan 56
3034 XM  Rotterdam

‘Yoga met Lef!’ is lastig bereikbaar per telefoon. Je kunt ons (Monique) daarom het beste bereiken door een mailtje te sturen. Het mailadres is info@yogametlef.nl.

Website: www.yogametlef.nl
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Yoga-met-lef/579884662032942