Met dit uitgangspunt zijn fotograaf Dennis Duinker en grafisch ontwerper Brenda Vonk Noordegraaf een onderzoek gestart naar de overeenkomsten tussen Rotterdam en New York. Het resultaat is een uniek fotoboek met hierin achtentwintig fotoduo’s in beide wereldsteden die een inhoudelijke en visuele gelijkenis laten zien.

 


Het boek Manhattan Aan De Maas
Manhattan Aan De Maas is het boek voor iedereen die van Rotterdam, New York, architectuur en fotografie houdt. Het boek begint met een introductie van het concept en de Nederlandse wortels van New York. Wist u bijvoorbeeld dat er in Manhattan nog straten zijn met kinderkopjes en huizen met trapgevels? De fotografie start met een tweeluik van de connectie over zee tussen Rotterdam en New York via de voormalige Holland-Amerika Lijn. Daarna gaat de reis verder de twee steden in langs industrie, woonwijken, stadsparken, bruggen en andere bijzondere locaties.

Elk fotoduo is voorzien van achtergrondinformatie over de overeenkomsten en geschiedenis van de plekken. Het boek heeft een stevige omslag met flappen, 60 pagina’s binnenwerk en een formaat van 23×23 cm. Lijkt Rotterdam op New York? Reis mee, koop Manhattan Aan De Maas en oordeel zelf!

Bestellen? Maak gebruik van de pre-orderactie
De foto’s zijn gemaakt, de teksten geschreven en het boek is ontworpen. Draag bij aan de publicatie van Manhattan Aan De Maas door deze nu al te bestellen! Doormiddel van een pre-order maakt u de eerste drukgang mogelijk. Indien u voor november besteld krijgt u Manhattan Aan De Maas voor €19,95 incl. btw i.p.v. €24,95 en wordt deze in de tweede helft van november gratis thuisbezorgd.

Kijk voor meer informatie en bestellen op:
www.vanbrenda.nl/manhattanaandemaas
www.instagram.com/brendavonknoordegraaf