‘Jazz in Crooswijk’ viert dit jaar het 10-jarig bestaan met een aantal jubileumconcerten. Op zondag 26 januari trad FISH COUNTRY op en voor zondagmiddag 23 februari stond ROA! op het programma. ROA! zegde af, op het laatste moment. Organisator Nico Piek regelde bliksemsnel de vervangende musici: Alexandra Alden zong en speelde (gitaar) samen met bassist Jurriaan de Kok.

Alexandra Alden komt van Malta en studeerde jazz aan het Rotterdams Conservatorium. Daar leerde zij Jurriaan de Kok kennen. Meestal is pianist Daniël van der Duim ook van de partij maar die kon er kennelijk niet zo snel bij zijn. Zie en hoor het trio in actie: arte.tv/fr/videos/094519-007-A/alexandra-alden-en-session-a-eurosonic.

De muziek van Alexandra Alden wordt wel getypeerd als ‘minimalistische folk’ met de emoties van Nick Drake en Joni Mitchell.

Darling
Geen jazz dus maar het publiek was enthousiast en klapte aan het einde van het concert zo langdurig dat het nummer ‘Darling’ nog een keer werd gebracht. Na de pauze deed ze overigens een handreiking aan het publiek met nummers als Blue skies, It’s only a papermoon en Blue Moon.

Foto’s in hoge resolutie hier

Moeder
De moeder van bassist Jurriaan de Kok was er ook. Zij was vanuit Rotterdam-West komen fietsen terwijl het stormde en regende en was dientengevolge doorweekt. Haar auto was door haar zoon gebruikt, want daar moest de bas in. Haar naam: Luci Craamer. Ze is kunstenaar: lucicraamer.nl.

Volgende concert  
Op zondag 29 maart komt het kwartet Eargonauts naar Crooswijk. Locatie: Nivon-gebouw, Dirk Smitsstraat 76, Rotterdam-Crooswijk. Aanvang: 15.00 uur. Toegang vrij. Zie: desteronline.nl/jazz-in-crooswijk-viert-10-jarig-jubileum


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.