Julio Poch signeert zijn boek “Acht jaar onschuldig vast”

feb 07, 19 Julio Poch signeert zijn boek “Acht jaar onschuldig vast”

Zaterdag 16 februari 2019
Aanvang 13.00 uur

Julio A. Poch werd in 1952 geboren in Buenos Aires. Hij was van 1974 tot 1980 gevechtspiloot van de Argentijnse marine.

Vanaf 1988 vloog hij voor de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia en verhuisde hij naar Nederland. In 1995 nam hij de Nederlandse nationaliteit aan.

“U wordt aangehouden voor uitlevering aan Argentinië”. Voor de Nederlands-Argentijnse piloot Julio Poch vormden deze woorden het begin van een jarenlange nachtmerrie.

Na een tip uit Nederland werd hij op 22 september 2009 in Valencia, Spanje, tijdens zijn laatste vlucht voor zijn pensioen, gearresteerd op verdenking van het uitvoeren van dodenvluchten tijdens de militaire dictatuur in Argentinië.

Acht jaar lang, 2990 dagen, bracht hij daarna door in een Argentijnse gevangenis, in afwachting van de uitspraak in een megaproces. Uiteindelijk werd hij op 29 november 2017 vrijgesproken.

In Acht jaar onschuldig vast vertelt Julio Poch voor het eerst zijn hele verhaal. Hoe kon hij in zo’n nachtmerrie verzeild raken? Hoe lukte het hem en zijn advocaten zijn onschuld te bewijzen? Hoe sleet hij zijn dagen in de gevangenis? Ook blikt Poch terug op zijn leven in  Argentinië ten tijde van het Videla-regime, zijn opleiding en carrière als gevechtspiloot en zijn komst naar Nederland.

Acht jaar onschuldig vast. Mijn verhaal | Julio A. Poch | ISBN 978 94 600 39379 | 351 pagina’s | paperback | € 21,99

Boekhandel Snoek
Meent 126
3011 JS Rotterdam
010 – 413 96 66

www.facebook.com/boekhandel.snoek
info@boekhandelsnoek.nl
www.boekhandelsnoek.nl

(Ingezonden mededeling)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *