Het gaat mij helemaal niet om de jurk (nou, een klein beetje dan) maar om het waarom. En dan geef ik Trijntje helemaal gelijk. Natuurlijk leidt het af van haar zangprestaties (die zijn uitstekend hoor) en natuurlijk is zij een beetje mollig voor TV begrippen, maar als een vrouw met een baard kan winnen, dan moet je toch echt iets bijzonders uit de kast trekken (ook letterlijk) om de hoogste prijs mee naar huis te nemen. Toen ik het liedje van Trijntje hoorde, kreeg ik het refrein een week lang niet uit mijn hoofd. Dat is ook gunstig. Bert (van Restaurant Brazzo) speelt geweldig op het songfestival in. Hij organiseert een stijlvolle avond op zaterdag 23 mei.kunstveiling van beelden brazzo

Dat is tijdens het songfestival, met valet parking (vind ik altijd zo chique), limousines, allemaal in avondkleding , prachtig diner, champagne en het songfestival op allemaal grote schermen. Er zijn die avond nog tal van activiteiten, o.a. een kunstveiling van beelden (op de foto met Bert) en zeefdrukken voor het goede doel, nl. het Sophia Kinderziekenhuis. Maar er is ook een prijs voor de vrouw met de mooiste jurk van die avond. Ik weet niet of zij de jurk van Trijntje kan overtreffen, maar ik kan de winnende dame al op voorhand beloven dat ze de daaropvolgende week in De Ster komt met haar creatie. Het liedje van Trijntje gaat natuurlijk niet winnen, maar die avond met Bert wordt fantastisch.

Jacques Beket