Op zaterdagmiddag 20 april kon iedereen, jong en oud, terecht op de Openbare Golfbaan Kralingen tijdens de Open Dag die daar was georganiseerd.

De professionals legden alles uit en deden voor hoe je moet ‘putten’ en ‘chippen’ en demonstreerden de spectaculaire ‘full swing’. Vervolgens mochten de bezoekers het proberen. Ook was het mogelijk een paar korte holes te spelen. Na afloop konden de bezoekers bijkomen op het terras van het restaurant met het mooiste uitzicht (op de fraaie golfbaan) van Rotterdam, Golfclub Kralingen (www.rgck.nl). Baanmanager Ton Streefkerk was blij met de grote belangstelling, zowel van beginners als gevorderden.

Gelukkig zat het weer zeer mee. ‘Hele gezinnen kwamen opdagen. Gezellig druk’, aldus Ton. Onder het toeziend oog van vrijwilliger Matthijs Elvers probeerde de 9-jarige Joeri zijn bal succesvol te putten, op de ‘green’. Op de achtergrond zijn opa en ervaren golfer, de heer Lignos uit Rotterdam- Prins Alexander.

Stichting Openbare Golfbaan Kralingen

Stichting Openbare Golfbaan Kralingen (SOGK), Kralingseweg 200, 3062 CG Rotterdam-Kralingen, tel. 010- 4522475. Kijk ook op: www.golfbaankralingen.nl