Kom kennis maken met de paardensport bij Rotterdamsche Manège in Kralingen op de Open Dag Rotterdamsche Manège op 28 september a.s.

Traditiegetrouw opent de Rotterdamsche Manège in de nazomer haar deuren van het rijksmonumentale complex aan de Kralingseweg 120 voor alle liefhebbers van de paardensport en belangstellenden uit de omgeving tijdens de Open Dag. De Open Dag vindt op zaterdag 28 september plaats gelijktijdig met het KNHS Springconcours Outdoor Kralingen. Van 11.00 uur tot 15.00 uur kunnen kinderen pony rijden en zijn er rondleidingen. Bezoekers kunnen zelf deelnemen aan de activiteiten of het monumentale complex en de Grandstand aan de rand van het Kralingse Bos bekijken. De Rotterdamsche Manège is met 182 jaar de oudste rijvereniging in Nederland en is al ruim 80 jaar gevestigd in het Kralingse Bos.

“Deze formule waarbij wij alle deuren openen voor omwonenden, familieleden, vrienden en geïnteresseerden voor de paardensport kan elke keer weer op grote belangstelling rekenen, voor sommigen is het een eerste kennismaking met de hippische sport, voor anderen betekent het een terugkeer naar een passie uit de jeugd. Wellicht is het voor de bezoekers een goed moment om een keuze te maken voor de paardensport en deze bijzondere, traditierijke vereniging, ”zegt Arjen Smallegange, voorzitter van de vereniging.

Bezoekers kunnen volop deelnemen aan activiteiten
De manegepony’s staan klaar om door de jeugdige bezoekers onder begeleiding gepoetst en vertroeteld te worden, ze weten al dat ze die dag extra verwend worden met wortels en knuffels. Op diverse momenten gedurende de dag zijn de jongste bezoekers in de gelegenheid om op de pony te stijgen en een ritje te maken. Kinderen kunnen hoefijzers schilderen en een greep doen in een grabbelton.

De gehele dag verstrekken leden van de Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège ‘De Jockey Club’ informatie over de vereniging, de verschillende activiteiten en mogelijkheden, lessen, tarieven, etc. De toegang en deelname aan de activiteiten is gratis.

Praktische informatie voor bezoekers
De toegang tot de Open Dag van de Rotterdamsche Manege aan de Kralingseweg 120 is gratis. Ook de toegang tot het springconcours Outdoor Kralingen, dat van 27 t/m 29 september op het terrein van de Rotterdamsche Manège plaatsvindt is gratis. 

Over de Jockey Club
De Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège ‘De Jockey Club’ is met haar 182-jarig bestaan één van de oudste verenigingen en sociëteiten van Nederland met unieke tradities. In 2013 werd de vereniging onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. De kleurrijke historie heeft mede bijgedragen aan de diversiteit van de hippische disciplines die op dit moment binnen de vereniging beoefend worden. Midden in het Kralingse Bos beschikt de vereniging over luxe voorzieningen voor de manege- en pensionpaarden, twee binnenrijbanen en twee buitenrijbanen. Een groot deel van het jaar kan bovendien in de Rotterdampiste gereden worden waar jaarlijks de beste dressuur- en springcombinaties van de wereld tijdens het CHIO Rotterdam en in onlangs tijdens Longines FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para-Dressuur tegen elkaar streden. De manege heeft een directe aansluiting op de ruiterpaden in het Kralingse Bos.

Sinds 2012 is de Rotterdamsche Manège door KNHS erkend Talenten Trainings Centrum voor dressuur en springtalenten uit Zuid-Holland. 

Meer informatie:
Rotterdamsche Manège,
Kralingseweg 120,
3062 CG Rotterdam
www.jockeyclub.nl
010-7200724