Gebiedsdirecteur Kralingen-Crooswijk Debora Lootsma las een door haarzelf geschreven kerstverhaal voor tijdens de kerstmarkt op het ‘Crooswijkerzand’, afgelopen (koude en winderige) zondagmiddag.

Voor dat verhaal bleven veel mensen staan luisteren. Het kerstverhaal ging over verschillende bewoners van Oud- en Nieuw Boksbuurt en het kerstfeest op de Boksburgervlakte in de Boksbuurt in Ankerstad. Dat deed vrij snel sterk denken aan Oud- en Nieuw Crooswijk, het Crooswijkerzand en Rotterdam. Ook de dialogen van de ‘Boksburgers’ en hun lotgevallen waren nogal Crooswijks. Jammer, als u het hebt gemist, maar misschien maakt Debora nog ’s een verhaal? Omwonenden organiseerden de gezellige kerstmarkt op het Crooswijkerzand – met muziek van ‘Marlies Angels’ (foto), lekker eten, leuke (kinder)activiteiten en kraampjes.

Marlies Angels

Het Crooswijkerzand is de groene vlakte die ligt tussen Paradijslaan, Catharina van Zoelenstraat en Kerkhoflaan. Er hadden al lang huizen moeten staan, maar de crisis gooide roet in het eten. Samen met projectleider Ron Blom maakten omwonenden plannen om van het Crooswijkerzand, in ieder geval tijdelijk, een plek te maken om te spelen, te ontmoeten en te tuinieren. Houd voor alle plannen www.crooswijkerzand.nl in de gaten.