Vanaf 1 januari 2018 doet Stichting Super-Actief mee aan het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds, een project tegen eenzaamheid onder ouderen. Wij doen mee met het project Wijksteun in De Esch. Omdat wij mensen meer gezelligheid willen bieden en meer willen betrekken bij de activiteiten die voor hen leuk zijn. We willen dat mensen gelukkig zijn!

In januari en februari was iedereen waarschijnlijk nog bezig om bij te komen van de drukke decembermaand, want zoals vorig jaar meldde zich nog niemand om te komen helpen en dat geeft niets. Maar feit is dat we nog wat Wijksteunvrienden zoeken. Dit jaar hopen we tien nieuwe mensen te mogen begroeten bij ons mooie werk om ouderen zoveel mogelijk gezelligheid te bieden. Daar is echt nog wat in te doen.

Maaltijd Wijksteunvriend
Deze maand willen we extra aandacht besteden aan het feit dat heel veel ouderen niet meer koken voor zichzelf. Ze kopen dan een kant-en-klaar maaltijd of eten een boterham. Ze missen de gezelligheid aan tafel en gewoon een lekkere maaltijd. Wij zijn dus op zoek naar mensen die regelmatig koken en die wekelijks bij een oudere een maaltijd willen brengen. Of dat een oudere wekelijks bij jou aan tafel aan kan schuiven of andersom dat jij het eten brengt en met de oudere samen eet. Samen eten is uiteraard veel gezelliger en geniet onze voorkeur, maar lukt dat niet, dan is een maaltijd brengen ook geweldig. Samen maken we de buurt leuker. Wij matchen dan een oudere die redelijk in de buurt woont, want dat is makkelijker.

Bijzondere actie
Een meneer die wij al wat langer helpen, heeft al een schaakmaatje maar ondanks dat voelt hij zich nog eenzaam. Daarom hebben we hem (met toestemming) aangemeld voor de actie Veel Liefs van het Oranjefonds. De film ervan staat online: oranjefonds.nl/veelliefs. Jan woont in onze wijk en kan nog wat extra contacten gebruiken. Bekijk de film even en stuur Jan a.u.b. in ieder geval een kaart. Kan je wat meer voor hem betekenen, dan is dat uiteraard geweldig. Wij hopen dat de actie hem heel veel goeds brengt.

Met ons project Wijksteun zoeken we altijd de oplossing, is het niet linksom om, dan rechtsom. Ben jij een persoon die ons 2 uur per week wil helpen om het verschil te maken in het leven van een oudere? Meld je dan a.u.b. aan!

CONTACT: Stichting Super-Actief; Anita Kornman 06-11886979, Clara van Vliet, 06-54362001; website: www.super-actief.nlhttps://www.facebook.com/SuperActief

Activiteiten

Iedere maandag: 12.30 tot 13.30 uur. Sociaal Vitaal in Mazesteyn, Watertorenweg 1: Beweging op maat. Begeleiding door een professionele sportleraar. Kosten 5 euro voor een strippenkaart van 5 keer. De eerste keer mag je gratis meedoen.

Maandag 23 maart: Rummikub-middag: Ervaren of onervaren Rummikub spelers zijn welkom. Samen gezelligheid hebben is het belangrijkste doel. Doe lekker mee. Kosten 1,- en consumpties voor eigen rekening.

Vrijdag 13 maart: Wandeling en gezellige middag op het Eiland van Brienenoord. Iedereen kan mee, we reizen per touringcar naar het eiland en terug. We huren rolstoelen voor de mensen die niet zover kunnen lopen, zodat iedereen toch mee kan. Je kan alles lopen, stukjes lopen en afwisselen met zitten of de hele wandeling zitten. Aan jou de keuze. We wandelen 2 à 3 kilometer op het eiland met een gids en we eindigen in de nieuwbouw van het oude kamphuis van de Arend en de Zeemeeuw, wat nu Buitenplaats Brienenoord heet. Daar genieten we van het bijzondere gebouw, live muziek en wat lekkere drankjes en hapjes. Vertrek 13.00 uur vanaf Pompgebouw de Esch, Rijnwaterstraat 23, De Esch. Terug rond 16.30 uur. Kosten € 3,50. Aanmelden kan bij de Pomp, Rijnwaterstraat 23-B, De Esch of telefonisch op 06-54362001 of 06-11886979.

(ingezonden mededeling Stichting Super-Actief)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.