Tijdens de Dag van de Slager XXL die plaatsvindt van donderdag 11 tot en met zaterdag 13 mei is ons ‘atelier’ geopend om onze kunsten te laten zien. Voor dag en dauw staan wij op om een prachtig stuk vlees, heerlijke vleeswaren of makkelijke maaltijden te creëren.

Het ambachtelijke slagersvakmanschap zorgt ervoor dat honderdduizenden mensen dagelijks kunnen genieten van het beste dat de slager biedt. Het ambachtelijke vakmanschap van de slager is anno 2017 ook een modern beroep dat duizenden mensen een mooie toekomst biedt.

Tijdens de Dag van de Slager is ons atelier niet alleen geopend om vlees, vleeswaren of maaltijden te kopen maar zijn er ook de volgende activiteiten:

Zo zal bij René van Schaik Speciaalslager in de winkels in Capelle a/d IJssel, Nieuwerkerk a/d IJssel en Rotterdam Prinsenland (Winkelcentrum Mia van IJperenplein) het varkensvlees in de spotlights staan. De medewerkers zullen deze dagen aan de hand van een half varken uitleggen waar al het lekkers in hun toonbank van gemaakt wordt. Op zaterdag 13 mei zijn alle kinderen welkom in de winkels om een heerlijke verrassing voor Moederdag te maken.

Over de Dag van de Slager
Tijdens de Dag van de Slager XXL bieden alle deelnemende slagers hun klanten en andere geïnteresseerden, een kijkje in zijn/haar atelier. Het doel van deze dag is om consumenten, van klein tot groot, de slager te laten (her)ontde ken. Deze landelijke dag is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb).

Kunst
Het thema van de dag is ‘de kunst van de slager’. Want het slagersvak is Kunst met een hoofdletter K, denk maar aan de vele vleesspecialiteiten, vleeswaren uit eigen worstmakerij, maaltijden, hapjes en soepen. Zie ook: www.dagvandeslager.nl.

Over René van Schaik Speciaalslager
René van Schaik Speciaalslager is al bijna 30 jaar een begrip in Rotterdam en omgeving. In de worstmakerij achter de winkel in de Reigerhof te Nieuwerkerk aan den IJssel worden vele vlees- en worstspecialiteiten naar familiereceptuur gemaakt. Ook voor de winkels in Rotterdam en Capelle aan den IJssel. De laatste winkel is sinds oktober open en gevestigd in winkelcentrum de Koperwiek. Absolute parel van deze winkel is de rijpingskast waarin de mooie vleeswaren liggen te drogen.

Slagersvak?
Bij René van Schaik maakt men de maaltijden en vleesspecialiteiten zelf. Ook het bewerken van vlees vindt in het bedrijf plaats. De veelzijdigheid van het werk bij deze slager is aantrekkelijk voor veel jongeren. Op dit moment volgen 4 medewerkers opleidingen aan de Slagers Vakopleiding. Het bedrijf is dan ook voor alle vestigingen Erkend Leerbedrijf. De Dag van de Slager biedt wat dat betreft een mooie gelegenheid voor jongeren om meer te weten te komen over het slagersvak. Zie ook: www.speciaalslager.nl

 

 

 

 

(ingezonden mededeling René van Schaik Speciaalslager)