Kip is hip

okt 26, 16 Kip is hip

De verbouwing van het voormalige ‘Boerengat’ op de (boven) Oostzeedijk heeft lang geduurd. Dat is meestal een goed teken. Het heet nu VAN ‘T SPIT. Dus de hoogste tijd om daar zo’n beroemd kippetje te scoren. Bij binnenkomst vallen wij bijna om van verbazing. Wat een goed geslaagde metamorfose! Wat een gezellig restaurant! sfeervolle verlichting, gezellig druk en gelukkig nog een tafeltje vrij (want je kan niet reserveren).

Over de kaart kunnen wij kort zijn: het is kip of kip, een hele kip of een halve kip, natuurlijk wel met de nodige bijgerechten. Wij bestellen een halve kip met salade en frites en inderdaad, de kip is sappig, mals en heerlijk gemarineerd. Samen met een stevige Merlot zijn wij wel even zoet. Later op de avond spreek ik de bedrijfsleider Tobias en probeer wat meer te weten te komen over het belangrijkste onderdeel van hun maaltijd: de kip.

Tobias pakt er een stoel en een kopje thee bij en vertelt: ,,Mensen raken steeds meer geïnteresseerd in wat ze eten. Dat vinden wij een mooie ontwikkeling. We leggen dan ook graag uit waar onze heerlijke kippen vandaan komen. In dit restaurant worden uitsluitend 100% Hollandse kippen gebruikt die uiterst diervriendelijk opgroeien. Wanneer de zon opkomt krijgen de kippen vers water en pikken ze gestrooide granen. Deze granen zijn 100% plantaardig. De kippen krijgen geen groeibevorderaars toegediend en zijn antibioticavrij. ’s Avonds rusten de kippen. Wij serveren uitsluitend ‘Van ‘t Spit kippen’ die in Brabant uit het ei kruipen en waar ze ruime stallen tot hun beschikking hebben. De boer neemt alle tijd voor ze, zodat ze rustig kunnen opgroeien tot volwaardige kippen. En dat proef je.”

kip-van-t-spit

Tobias heeft niets te veel gezegd. Je proeft het niet alleen, je ziet het ook. De pezen van onze kip zijn goed ontwikkeld en hebben een lekker kleurtje. Dus heeft onze kip in zijn leven ruimschoots bewegingsvrijheid gehad en heeft ze lekker kunnen scharrelen.

VAN ‘T SPIT ROTTERDAM

Oostzeedijk 272 Rotterdam-Kralingen
tel. 010-2036941 | www.vantspit.nl

Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *