Na een inspirerend openingsweekend in Crooswijk verplaatst de Kunstroute Kralingen- Crooswijk zich op 11 en 12 oktober naar Kralingen. Naast de atelierroute is er komend weekend op veel plaatsen in de buurt weer van alles te doen op het gebied van beeldende kunst, fotografie en muziek.

Open ateliers
Op zaterdag en zondag doen individuele kunstenaars vanaf 12.00 uur hun deuren open of exposeren gezamenlijk in Galerie Kralingen, Buitenhuys Kralingen, Pro Rege en de Botanische Tuin Kralingen. Een selectie uit de overige locaties: Deelen Art, Art Gallery Quint Hartmann, ontwerpbureau Fiegelmarkx, Ateliergebouw Lambertusstraat, kunstenaarscollectief Utopia in de Esch, Kunstcafé Het Rijk van Kralingen en The Kitchen (The Student Hotel).

Arte Concordia
De Erasmus Universiteit Rotterdam organiseert op beide dagen rondleidingen langs de vaste kunstcollectie. Ook zijn de beelden en installaties van Arte Concordia nog tot en met zondag te zien aan de gelijknamige Avenue.

Vicini
Osteria Vicini biedt plaats aan nieuw werk van elf fotografen. Op vrijdag 10 oktober om 17.30 uur wordt deze tentoonstelling geopend door Margot Annuschek (Nederlands Fotomuseum). De expositie loopt daarna tot en met 5 november.

Kunstroute Kralingen- Crooswijk tuin

Artparade
Zaterdagochtend trekt vanaf 11.00 uur de kleurrijke Artparade door Kralingen. Verzamelpunt is Buurtwerk (Vredenoordplein 10). De Artparade komt omstreeks 12.00 uur aan bij verpleeghuis Pniël en voert de bezoekers daarna mee naar een aantal galeries en een atelier in de buurt.

Wildbreien
Het Kralingse kunstweekend wordt zaterdagochtend om 11.00 uur feestelijk geopend in Pniël, waar onder meer de resultaten van de wildbrei-actie te zien zijn. Barbershop kwartet 4Now zorgt voor sfeervolle a capella zang (foto). Sylvia (tenor), Kristine (bariton), Fennie (bas) en Loulou (lead) presenteren een selectie uit hun close harmony repertoire.

Kunstroute Kralingen- Crooswijk Barbershop kwartet 4Now

Barbershop kwartet 4Now

Kunstroute Kralingen-Crooswijk – 11 en 12 oktober van 12.00 tot 18.00 uur.

Bekijk hier het volledige programma

Het complete overzicht van de deelnemende kunstenaars en activiteiten is te vinden op www.kunstroutekralingencrooswijk.nl

Kunstroute Kralingen crooswijk 2014.