Een stap vooruit naar een gezondere en schonere leefomgeving. Elektrisch vervoer is schoon, stil en zuinig. Dat is goed voor de leefbaarheid in de stad en de gezondheid van mensen. Daarom wil de gemeente Rotterdam de introductie van deze vervoersvorm graag versnellen, bijvoorbeeld door een goede oplaadinfrastructuur voor auto’s te ontwikkelen.

In Kralingen-Crooswijk worden de komende tijd zo’n 10 openbare oplaadpunten gerealiseerd. Deze bevinden zich aan de Kralingse Plaslaan, Vredenoordlaan, Oostzeedijk, Drinkwaterweg, Kralingseweg, Lusthofstraat, Slotstraat, Herman Robbertstraat, Oostzeedijk Beneden en het Haringvliet. Afhankelijk van de behoefte zijn per oplaadpunt één of twee parkeerplaatsen als oplaadplaats ingericht. Op zoek naar een oplaadpunt? Alle oplaadpalen zijn gemakkelijk te vinden via de website www.oplaadpalen.nl of via de gratis te downloaden app voor iPhone of Android.

Oplaadpunt_bijgesneden02Opladen
Elektrische auto’s rijden op een elektromotor met een batterij in plaats van een verbrandingsmotor. De batterij wordt opgeladen met stroom. Dat duurt afhankelijk van de capaciteit van de batterij tussen de zes en acht uur (bij een lege batterij). Daarmee kan tussen maximaal 150 km en 250 km worden gereden.

“Elektrisch vervoer is goed voor de luchtkwaliteit in de stad. Het mogelijk maken van elektrisch vervoer is afhankelijk van voldoende oplaadpunten. De realisatie van deze punten in onze deelgemeente is goede stap vooruit naar een gezondere en schonere leefomgeving.”, aldus deelgemeentevoorzitter Lucas de Boer.

Aanvragen van een oplaadpunt
Iedereen met een elektrische auto kan een oplaadpunt op eigen terrein of openbare weg aanvragen. Voor een oplaadpunt op eigen terrein kunt u een beroep doen op een subsidieregeling. Rotterdamse burgers, bedrijven en instellingen die elektrisch autorijden, maar niet op eigen terrein kunnen parkeren, kunnen een openbaar oplaadpunt aanvragen. De gemeente plaatst dit oplaadpunt in een parkeergarage of op straat bij de aanvrager in de buurt. Staat dit oplaadpunt in een betaald parkeren zone, dan krijgt de aanvrager het eerste jaar de kosten van de parkeervergunning of parkeerabonnement vergoed. Per elektrisch auto is voor één locatie, het woon- of werkadres, in Rotterdam een gratis oplaadpunt aan te vragen.

Voor meer informatie over het aanvragen van oplaadpunten en subsidies kunt u terecht op de website www.rotterdam.nl/elektrischrijden.

KLIK HIER voor het laatste nieuws van de Deelgemeente of DOWNLOAD de PDF met al het nieuws.

Deelgemeente Kralingen Crooswijk