Vriendin zit goed bij Matthijs

Torres is een familie van wijnmakers met de meest uitgestrekte wijngaarden in de Penedès en meteen ook de grootste wijnmakerij in Spanje.

Maar zij runnen ook wijngaarden in Chili en Californië. Torres droeg bij aan de ontwikkeling van de oenologie (wijnbouwkunde) in Spanje door als eerste tijdens de gisting de temperatuur nauwgezet onder controle te houden en (net als in de Bordeaux) de wijn te laten rijpen in kleine eiken vaten. Hoewel Matthijs schuchter bekende dat hij weinig alcohol drinkt en dan nog het liefst een biertje, is hij toch erg blij met de zes flessen wijn die hij heeft gewonnen, want zijn vriendin Esmee is verzot op rosé, dus ze zit bij Matthijs voorlopig goed. Zij was het ook die aandrong om de bon van het etentje bij Chinees-Indisch restaurant WAN KOK op te sturen naar De Ster. Ze hebben heerlijk én voordelig gegeten bij WAN KOK met het All-you-can-eat systeem. En het bedienend personeel kreeg gelijk: je kan nooit alles op.

Matthijs winnaar De Ster maand juni

Wilt u ook kans maken op een gratis doos heerlijke wijn uit het uitgebreide assortiment van DE KRALINGSE WIJNSPECIALIST? Ga dan eten bij één van de restaurants op de culinair pagina in de krant en stuur de bon hiervan op naar DE STER, IJsclubstraat 37, 3061 GS, Rotterdam. Misschien bent u de volgende winnaar. Maar u kunt natuurlijk ook alvast even langs DE KRALINGSE WIJNSPECIALIST in de Lusthofstraat lopen.

kralwijn-logo