Net als voorgaande jaren zal op Goede Vrijdag (dit jaar 30 maart 2018) de traditionele Kruisweg plaatsvinden op de R.K. Begraafplaats en Crematorium St. Laurentius aan de Nieuwe Crooswijkseweg 123 in Rotterdam. Op deze dag herdenken we het lijden en sterven van Jezus Christus, een bewijs van zijn liefde tot het uiterste toe. Geïnteresseerden die ook aan deze bijzondere Kruisweg willen deelnemen, zijn van harte uitgenodigd.

De kruisweg op de 150-jarige begraafplaats wordt gehouden met diverse culturen. Tezamen zullen Kaapverdianen, Frans- en Engelstalige Afrikanen, Surinamers, Filippijnen en natuurlijk Nederlanders en andere geïnteresseerden de Kruisweg bidden. Eenieder zal deze dag vanuit zijn of haar eigen cultuur er iets van mee kunnen nemen.

Kruiswegstaties
Tijdens de Kruisweg wordt door iedere gemeenschap afwisselend een groot kruis gedragen, waarmee men langs de Kruiswegstaties, die over de begraafplaats verspreid staan, zal lopen. Op deze manier laten de aanwezigen zien dat ze met elkaar verbonden willen zijn in geloof en in leven. Iedere statie zal door een nationaliteit met zang, dans, stilte en gebed worden ingevuld.

Kruisjes zegenen
Iedere aanwezige kan van thuis een eigen kruisje meenemen. Meestal is dat een kruisje met een eigen verhaal en een eigen verleden. Deze kruisjes worden meegedragen tijdens de Kruisweg. Na afloop van de Kruisweg kunnen de kruisjes op verzoek worden gezegend.

Rustieke gedenktuin
Het bijzondere karakter van de begraafplaats en rustieke gedenktuin, waar zovelen hun dierbare te ruste hebben gelegd, geeft een extra dimensie aan deze traditionele Kruisweg. Geïnteresseerden die ook aan deze bijzondere Kruisweg willen deelnemen, zijn van harte uitgenodigd aanwezig te zijn op vrijdag 30 maart 2018 om 17.00 uur. Na afloop is er gelegenheid voor een samenkomst met koffie.

R.K. Begraafplaats-Crematorium St. Laurentius, Nieuwe Crooswijkseweg 123, 3034 PN Rotterdam, tel. 010-4136308, www.begraafplaatslaurentius.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.