De kudde Schotse Hooglanders die grazen op het Eiland van Brienenoord verblijven tijdelijk ergens anders. Maandag 3 december verhuisde de kudde, die Stichting Het Zuid-Hollands Landschap helpt met het beheer, naar een ander gebied. Het voedselaanbod is in de wintermaanden te klein om op het eiland te blijven. In mei keert de kudde weer terug op het eiland.

Menno van Lopik, boswachter bij Stichting Het Zuid-Hollands Landschap legt uit: “Schotse Hooglanders kunnen gemakkelijk onder ruige omstandigheden leven met weinig voedsel. Toch is het aanbod voor hen op het Eiland van Brienenoord te klein om goed de wintermaanden door te komen. Daarom verruilen ze tijdelijk het eiland voor een andere plek waar wel genoeg te eten is te vinden. We sturen ze dus eigenlijk met welverdiende wintersportvakantie.”

Het zal de komende wintermaanden dus wat stiller zijn op het Eiland van Brienenoord zonder de grote grazers. Zeker na de aandacht die het kleine kalfje kreeg na haar geboorte afgelopen november. Voor de rustzoeker blijft het eiland ook in de winter een fijne plek om de drukte van de stad even te ontvluchten.

(Persbericht Zuid-Hollands Landschap)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.