Wijkea is in 2016 opgericht met het doel gezinnen binnen Kralingen en Crooswijk te voorzien van meubels om van hun huis een thuis te maken.

Meubels nodig?

Het idee voor Wijkea ontstond in het Wijkteam Kralingen. Zij signaleerden een stijging van het aantal gezinnen met een minimum inkomen die veel tijd thuis doorbrengen. Een echt thuisgevoel is belangrijk voor een gevoel van geluk en een basis voor een stabiel leven. Gezinnen die meubels nodig hebben om een thuis te creëren, worden doorgestuurd door het wijkteam of kunnen zelf contact opnemen met de Vrijwilligerswinkel.

Meubels over?
Daarnaast zijn er gezinnen die een nieuwe bestemming zoeken voor meubels die zij over hebben. De meubels krijgen via Wijkea een tweede kans. Op deze manier helpen bewoners van Kralingen-Crooswijk elkaar.

Ophalen gratis
Wij halen de meubels gratis bij u op. Stuur een berichtje met een foto van de meubels naar info@vrijwilligerswinkel.nl , dan maken wij een ophaalafspraak. Voor gezinnen uit Kralingen en Crooswijk zijn we momenteel heel specifi ek op zoek naar kledingkasten en tweepersoonsbedden. Uiteraard zijn ook andere meubels van harte welkom.

Nieuwe Hoop
Nieuwe Hoop Kringloopwinkels (ook in Kralingen) heeft als missie mensen en spullen een nieuwe kans te geven. Die missie sluit naadloos aan bij de missie van Wijkea en daarom is samenwerking een mooie en logische stap.

Samenwerking
Om zoveel mogelijk gezinnen te kunnen voorzien van meubels, zijn de Vrijwilligerswinkel en de Nieuwe Hoop Kringloopwinkels een samenwerkingsverband aangegaan. Samen helpen we mensen aan een fi jn en warm thuis en helpen we het milieu een handje door hergebruik. Twee vliegen in één klap.

Neem ook eens een kijkje op onze facebook-pagina: De Vrijwilligerswinkel. 

 

 

 

(ingezonden mededeling Vrijwilligerswinkel)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.