Met de achtste editie van de Kunstroute Kralingen- Crooswijk wordt oktober weer een maand vol kunst en cultuur in dit Rotterdamse stadsdeel. Net als vorig jaar is de Kunstroute in 2014 verspreid over twee weekends, zodat bezoekers kennis kunnen maken met het werk van zoveel mogelijk kunstenaars. De Kunstroute start op zaterdag 4 en zondag 5 oktober in Crooswijk en vindt in het weekend van 11 en 12 oktober in Kralingen plaats.

Meer dan 100 kunstenaars stellen hun eigen atelier open of nemen deel aan groepsexposities op diverse locaties, zoals onder meer: Osteria Vicini (fotografie), Pro Rege, voormalig Heinekengebouw, Buitenhuys Kralingen.

Charles Rochussen
Daarnaast zijn er diverse activiteiten, zoals een Kinder- KunstRoute de wildbrei-actie Kleurrijk Kralingen en een jazzfestival in Crooswijk. Ook besteedt de Kunstroute aandacht aan leven en werk van de Rotterdamse kunstenaar Charles Rochussen (1814-1894), die deels in Kralingen opgroeide en in Crooswijk is begraven.

De overzichtsexpositie van de Kunstroute in Galerie Kralingen (Gashouderstraat 9) wordt op 3 oktober geopend door Eric Dullaert van Cultureel Denkwerk.

De Kunstroute Kralingen-Crooswijk presenteerde zich reeds tijdens het kunstzinnige en muzikale straatfestival Slag bij Waterloo op 30 augustus jl. in Kralingen.

De Kunstroute Kralingen-Crooswijk presenteerde zich reeds tijdens het kunstzinnige en muzikale straatfestival Slag bij Waterloo op 30 augustus jl. in Kralingen.

‘Vergankelijkheid’
In de aula van de Algemene Begraafplaats Crooswijk (Kerkhoflaan 1-5) vindt op zondag 28 september, een literaire preview plaats rondom het thema ‘Vergankelijkheid’. Inloop vanaf 13.00 uur; aanvang 13.30 uur (tot 15.30 uur). Een programma met vijf dichters, twee columnisten en zang van de sopraan Ellen Bouwmeester, met begeleiding van René Koop, klarinet en Suzette Rondeltap, accordeon.

Programma
De programmakrant van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk 2014 met deelnemende kunstenaars, groepslocaties en overige activiteiten wordt op 23 september als bijlage verspreid met weekblad De Ster. De plattegrond van deelnemende kunstenaars en groepslocaties is al te vinden op www.kunstroutekralingencrooswijk.nl

Kunstroute2014 brei mee.