Rotterdam – Op 6 mei is in Roemenië een 31-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige beroving van een vrouw op de Vlietlaan in Rotterdam in oktober vorig jaar. De inmiddels 63-jarige mevrouw Kengthanayakarn raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. De Roemeense man stond internationaal gesignaleerd. In deze zaak werden al eerder drie aanhoudingen verricht. Met deze aanhouding zijn alle vier verdachten aangehouden. De man zal zo snel mogelijk worden uitgeleverd aan Nederland.

Beroving
Mevrouw Kengthanyakarn ging woensdagmiddag 15 oktober 2014 naar de Albert Heijn aan de Vlietlaan om boodschappen te doen. Daar spraken de inzittenden van een zwarte Volvo S40 met een Duits kenteken het slachtoffer op straat aan. Terwijl de vrouw zich behulpzaam naar de auto boog, pakte één van de vier inzittenden een gouden ketting met Boeddha-hanger die om haar hals hing. De auto reed vervolgens met hoge snelheid weg, waardoor het slachtoffer werd meegesleurd. Het slachtoffer liep ernstig hersenletsel op en heeft meerder operaties ondergaan. Tot op de dag van vandaag ondervindt zij de gevolgen van deze gewelddadige beroving.

Onderzoek
De politie startte direct een uitgebreid opsporingsonderzoek en deed diverse getuigenoproepen via (social) media, stoepborden en flyeracties. Ook het programma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de beroving. Uitgebreid recherchewerk leidde naar de identiteit van vier verdachten. Omdat werd vermoed dat zij Nederland hadden verlaten en een zwervend bestaan in Europa leidden, werden zij internationaal gesignaleerd.

Internationale samenwerking
Het rechercheteam zocht de samenwerking met de politie in Roemenië, op zoek naar de verblijfplaats van de verdachten. Eind februari 2015 werden al een 34-jarige Roemeen en een 29-jarige Roemeense vrouw aangehouden. In maart werden ze uitgeleverd. Deze week werd de derde verdachte, een 27-jarige vrouw, uitgeleverd. Zij was eind april aangehouden. Deze drie verdachten zitten vast.

Politie.nl