Leefbaar Rotterdam heeft schriftelijk vragen gesteld aan burgemeester en wethouders over mogelijke wantoestanden tijdens de noodopvang voor vluchtelingen in de Erasmus Universiteit.

In een sporthal van de EUR werden in de afgelopen week 213 vluchtelingen tijdelijk opgevangen, voordat ze werden overgebracht naar andere opvangplekken.

Op de website van het Reformatorisch Dagblad verscheen donderdag een artikel waarin een christelijke vrijwilligster vertelt dat christelijke vluchtelingen doodsbang waren. Ze zouden door moslims geïntimideerd worden en zouden niet eens meer een bijbel durven te lezen.

Zo zou een Arabische christenvrouw zijn verteld dat ze een hoofddoek moest dragen, anders zou ze niet door moslims worden geholpen.

Verder zouden er Rotterdamse moslims met auto’s en busjes zijn langsgereden om spullen te brengen die alleen bestemd waren voor islamitische asielzoekers.

Leefbaar Rotterdam wil van het college weten of de genoemde signalen bekend zijn en wat voor actie daarop is ondernomen. Daarnaast wil de partij weten of er andere misstanden hebben plaatsgevonden en wie er verantwoordelijk was voor het toezicht.

Via: RTV Rijnmond

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]