Drijvende eilanden voor vergroening en voor het verbeteren van de waterkwaliteit.

Op vrijdag 25 september wordt in het Buizengat in Rotterdam (Kralingen) het eerste eiland onthuld van het project ‘Drijvend Groen’. Een innovatief project van het jonge bedrijf Urban Green, Rijkswaterstaat en de gemeente Rotterdam.

Samenwerking ter verbetering
In stedelijk gebied gelden diverse wetten en eisen voor zowel natuur als mens. Drijvend Groen is een project dat deze regels en wensen zo dicht mogelijk bij elkaar heeft gebracht. De samenwerking tussen gemeente Rotterdam, Rijkswaterstaat en het bedrijf Urban Green heeft ertoe geleid dat zowel de behoeften van natuur als die van de inwoners van de stad samengesmolten zijn in een project. Een aanwinst voor het leven onder en boven water.

Drijvend Groen
Drijvend groen is een project met meerdere doelstellingen: het verbeteren van de waterkwaliteit op het gebied van vishabitat en macrofauna en het verbeteren van de ruimtelijke ordening in de versteende havenbekkens van Rotterdam. Dit heeft geresulteerd in een drijvend park met decoratieve beplanting en waterplanten. Naast het verfraaien van de buitenruimte wordt met vernuftige technieken de komende twee jaar de toename van de visstand en macrofauna in kaart gebracht. Wat een hotel wordt voor vissen en kleine diertjes wordt een lust voor het oog voor de bewoners van de ruim vierhonderd appartementen die op het desbetreffende water uitkijken. Landschapsarchitect Piet Oudolf, als adviseur betrokken bij het project zegt hierover: ‘Groen verlegt zijn grenzen en daar wordt het tijd voor. Groen als drijvende kracht maakt dit verhaal compleet.’

Lees verder bij: Rotterdam.nl en bekijk hier de video

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)