Een vorm is aardig in taal weer te geven, zoals ‘vierkant’, ‘rond’, ‘scheef’, ‘als een schoenendoos’. Maar met smaak wordt het toch abstracter en daardoor moeilijker. Wat moet u zich precies voorstellen van de smaak van wijn als er wordt gezegd: hij is ‘rond’, ‘doordrinkbaar’, ‘wellustig’ of ‘makkelijk te drinken’? Zijn er dan ook vierkante wijnen, niet doordrinkbare wijnen, preutse wijnen en moeilijk te drinken wijnen? Maar misschien is deze wijntaal ook wel een van de charmes van het bezig zijn met wijn.

In ieder geval gaan Leo en Ina genieten van zes flessen rosé, Les Garrigues, uit de streek tussen Nîmes en Montpellier in het zuiden van Frankrijk. Zij stuurden de bon op van hun dinertje in restaurant KADE 87 aan de Admiraliteitskade. Zij deden zich daar tegoed aan een heerlijke Black Angus steak.

Kralingse wijnspecialist week 25

Wilt u ook kans maken op een gratis doos heerlijke wijn uit het uitgebreide assortiment van DE KRALINGSE WIJNSPECIALIST? Ga dan eten bij één van de restaurants op de culinair pagina in de krant en stuur de bon hiervan op naar DE STER, IJsclubstraat 37, 3061 GS, Rotterdam. Misschien bent u de volgende winnaar. Maar u kunt natuurlijk ook alvast even langs DE KRALINGSE WIJNSPECIALIST in de Lusthofstraat lopen.

kralwijn-logo