Celebration of Life – Een andere manier om het leven te ervaren en te zorgen voor onze wereld: Lezing, Asha Meditation & Chants

Wie wil niet een waardevolle bijdrage leveren aan een betere wereld? Ieder van ons kan het beste in de mens belichamen en een bron van inspiratie zijn, maar in de dagelijkse hectiek is het echter niet altijd eenvoudig om zo te leven. Het vergt moed, vertrouwen en doorzettingsvermogen.

Tijdens deze bijeenkomst ontmoeten we elkaar dan ook om een sterkere focus te creëren en samen te delen in een veld van compassie. Hierdoor ontstaat afstemming met een krachtige resonantie. Dit veroorzaakt een diepe ervaring van Wel-Zijn die uitstraalt naar je omgeving.

De avond bestaat uit een lezing, chants en Asha Meditation. De lezing zal worden gegeven door welzijnsdenker en stadsfilosoof Hubertus Bahorie. De Chants zijn universeel en transformatief van aard en worden gecombineerd met een speciale meditatievorm. Deze worden muzikaal begeleid door Alexander van Breemen (zanger van City to City, The Road Ahead). 

De bijeenkomst wordt door de Phronimos Group vanuit de Abbahi traditie georganiseerd. Iedereen is van harte welkom om te delen in dit mooie initiatief ter ere van het beste in ons allen: www.abbahji.org/rdam

Vrijdagavond 11 december; 20 – 22 uur

Pro Rege Kralingen
Oude Dijk 113
3062 AD Rotterdam

Online boeken: € 15,-
Aan de zaal € 17,50

Abbahji02

PROGRAMMA:

INLEIDENDE LEZING
De lezing gaat over een houding die ons verbindt in een tijd van angst, strijd en verwarring. Hoe kan de mens wereldwijd deze belemmeringen overstijgen en een beter leven creëren voor huidige en toekomstige generaties? Stadsfilosoof en welzijnsdenker Hubertus Bahorie volgt hierbij het werk van Abbahjí die in het Transcendentaal Humanisme een verbindende visie op vrede en welzijn formuleert. Dit geeft ons een krachtige en praktische basis voor het complexe leven in een toenemend globaliserende wereld. Zijn ethiek reactiveert oorspronkelijke spiritualiteit én beantwoordt aan vele vraagstukken en opgaven die eigen zijn aan deze tijd. Het ontwikkelen van de juiste ‘resonantie’ is voor de wereldburger een eenvoudig hanteerbare sleutel tot Wel-Zijn. Door resonantie een oriëntatie punt te maken kan ieder van ons bijdragen aan een harmonie tussen de diversiteit aan mens-eigen levensvisies, met als gevolg dat wij zelf het vermogen herwinnen om een duurzame cultuur te creëren.

ASHA MEDITATION
Deze meditatievorm maakt gebruik van de natuurlijke werking van de hersenen. Een combinatie van ratelen en een specifieke chant veroorzaakt een harmoniserend effect op de hersengolven. Dit heeft een openende en ontspannende werking. In relatief korte tijd kan een verschuiving in perceptie worden gemaakt en een staat worden bereikt die verder reikt dan wij in woorden kunnen bevatten. Deze verschuiving wordt kracht bijgezet door het actieve deel af te wisselen met periodes van stilte; de daadwerkelijke meditatie.

CHANTS
Terugkerende bezoekers kennen al jaren de krachtige, transformatieve uitwerking van de universele chants die we met groepen gebruiken. Ervaring met zang en/of meditatie is niet nodig om deel te nemen. Slechts de bereidheid en de wil om de energie te volgen en je open te stellen voor de sterke resonantie. Niet voor niets doet de mens dit al sinds de oudheid, waarbij in de meeste culturen en tradities dit nog steeds onderdeel is van het dagelijks leven. Een krachtig instrument voor verbinding en een prachtige ‘Celebration of Life’, waarbij we u van harte uitnodigen.

Abbahji01