Het Lifestyle Event bij BB Interior in de Lusthofstraat op donderdag 28 mei was al heel snel volgeboekt. De kosteloze kaarten vlogen weg. Vandaar dat er de afgelopen weken geen publiciteit meer werd gezocht. Zie: bb-interior.com/news/lifestyleevent/85/.

De organisatie wil nog wel laten weten dat zij geld hoopt op te halen voor Chance for a Child – door middel van een loterij. Voor deze loterij zijn diverse grote prijzen beschikbaar, zoals 100,- shoptegoed bij Altanzza, GerzBrillemans, Vos Schoenen en BB Interior, een Sonos speaker van Bos Elektrotechniek, een avondje koken voor 2 personen van Leyla’s Keukenhoekje, een boeket t.w.v. 50,- van ‘t Bolletje, een Herman Brood schaal van Art & Artmaker en een manicure de luxe en een cosmetische voetverzorging, verzorgd door Flavour Visagie.

Stichting Chance for a Child
Per jaar worden in ons land meer dan 120.000 kinderen (zeer) ernstig mishandeld. Kindermishandeling veroorzaakt veel schade en leed. Naast lichamelijke schade kunnen ernstige gedrags- en ontwikkelingsstoornissen zich manifesteren. Zowel direct als op latere leeftijd. Vroegtijdige signalering en opsporing van mishandeling, en een goede behandeling en begeleiding van de slachtoffers voorkomt erger. Het stellen van de diagnose kindermishandeling is echter lastig. Niet alle professionals die met kindermishandeling te maken krijgen, beschikken over de juiste expertise en/of diagnostische mogelijkheden om de goede diagnose te kunnen stellen. Alle beschikbare kennis in ons land is daarom gebundeld in een Landelijke Expertise Centrum Kindermishandeling (LECK). De Stichting Chance for a Child werft fondsen ten behoeve van het LECK.

LECK
Het LECK is het eerste centrum dat geïntegreerde kindergeneeskundige en forensisch-medische zorg aanbiedt aan kinderen bij wie op basis van bevindingen bij lichamelijk onderzoek een vermoeden van kindermishandeling aanwezig is.

Binnen het LECK werken gespecialiseerde kinderartsen en forensisch artsen die dagelijks kinderen beoordelen bij wie een vermoeden van kindermishandeling speelt. Het LECK maakt bij de uitvoering van haar werkzaamheden niet alleen gebruik van kinderartsen en artsen met forensische expertise, maar ook van de expertise van andere specialisten met specifieke medische kennis, die noodzakelijk kan zijn om letsels te onderscheiden van (zeldzame) aandoeningen. Deze gecombineerde beoordeling zorgt ervoor dat de diagnostiek voldoet aan de hoogste eisen en voorkomt dat vermoedens verkeerd geduid worden. Alle hiervoor benodigde disciplines zijn in het LECK vertegenwoordigd. Meer informatie kunt u vinden op www.chanceforachild.nl