Op zaterdag 5 oktober organiseren alle partners van het woonservicegebied Kralingen-Oost de lifestylebeurs 55+. Pniël op de Oudedijk 15 in Kralingen is deze dag ’the place to be’. De beurs belooft veel activiteit en gezelligheid in combinatie met heel veel informatie. De toegang tot de beurs is gratis. ’s Ochtends om 10.00 uur verricht mw. Paulette Verbist, portefeuillehouder van Welzijn en Cultuur de officiële opening.

 

Gratis proefles
Tijdens de beurs presenteren diverse organisaties activiteiten en diensten die zij het hele jaar door speciaal voor actieve wijkbewoners organiseren. U kunt hierbij denken aan bridge, schilderen, concerten en beweeg-activiteiten, zoals Tai Chi. Kom kijken of beter nog: neem een gratis proefles of doe mee met de proefles Zumba.

Bloeddruk
Laat uw cholesterol meten of uw bloeddruk opnemen door Levinas. Ervaar wat de Vrijwilligerswinkel, de Klussendienst en de Boodschappendienst voor u kunnen betekenen. De Brandweer geeft advies en tips over brandveiligheid. De zilversmid presenteert prachtige zelfgemaakte creaties. Er zijn sieraden en cadeautjes te koop.

Koormuziek
Altijd al advies willen hebben over kleur- en kledingstijl? Ga dan langs bij de stand van StijlDNA. Een bijbehorende bril uitzoeken? Opticien Bastiaans laat u zijn mooiste brillen zien. Tussendoor kunt u even lekker genieten van een kop koffie met gebak of een lekker bakje patat voor een leuke prijs. En er is mooie muziek! Nederlands grootste en bekendste Christelijk koor ‘Deo Cantemus’ treedt namelijk voor u op!

Welzijn
En er is nog meer! Doe het geheugenspel en laat u door ‘Zogezegd’ op speelse wijze informeren over alles wat met het geheugen te maken heeft. Er is volop informatie te krijgen over wonen, zorg, dagbehandeling, thuiszorg en welzijn. Kom hiervoor langs bij de kramen van Buitenhuys, Woonstad Rotterdam, Pniël, Agathos, Thuis in Zorg en Vraagwijzer.

Koffie en lunch
De diëtist, ergotherapeut en fysiotherapeut beantwoorden al uw vragen aangaande voeding, handige hulpmiddelen en spraak en taal. Last but not least: de Seniorenadviesraad en de Bewonersvereniging Kralingen Oost kunnen u alles vertellen over wat er speelt in de wijk en u
advies geven. De koffie staat klaar en u kunt lekker lunchen voor een leuke prijs!

logo-pniel

Pniël,
Oudedijk 15
3062 AB Rotterdam (Kralingen)
tel. 010-2726444