Light of India: authentiek en zeer smakelijk

mrt 29, 18 Light of India: authentiek en zeer smakelijk

Light of India werd onlangs ‘totaal vernieuwd’ en de vernieuwing betreft de inrichting, de keuken, het menu én het personeel. Zo stond het, nog niet zo lang geleden, in een advertentie in De Ster. Tijd dus om de proef op de som gaan nemen. Dat gebeurde op een zaterdagavond, voorin maart.

De Ster hoeft lang te wachten totdat er gelijktijdig drie gerechten op zijn tafel verschijnen, een uit Noord-India, een uit Midden-India en een uit Zuid-India. Hij wilde zich toch breed oriënteren? Tevoren werd er reeds een ferme kan met gloeiend hete mintthee voor zijn neus gezet. De drie gerechten worden vergezeld door een ruime hoeveelheid (basmati) rijst – met saff raan en komijnzaad én een mandje met ‘naan’, het Indiase, platte, tarwebrood. Voor de keus gesteld: mild, normaal of scherp? Kiest De Ster, een beetje bangelijk, voor ‘normaal’.

3 gerechten
De ‘Butter Chicken’ komt uit Noord-India en verbergt onder een heerlijke tomaten roomsaus, met cashew noten en amandel, zeer goed gegaard kipvlees. Uit Midden-India komen de ‘Mixes Vegetables’, een vegetarisch gerecht met een mix van groenten, tofu en ‘Korma’, de kerrie roomsaus met cashewnoten en kokos.Tenslotte de ‘Prawn Madras’, uit Zuid-India. De grote garnalen spartelen in een kerriesaus met gember, knofl ook, koriander, kruidnagel en kaneel.

Nieuwsgierig
Hongerig én nieuwsgierig schept De Ster de helft van gerechten achtereenvolgend op zijn bord, schept steeds weer rijst bij en ook de ‘naan’ laat hij niet onberoerd. Met de frisse mintthee spoelt hij alles omlaag. Lekker hoor! Vooral de saus van de ‘Butter Chicken’ kan hem bekoren. Dus dat schaaltje gaat helemaal leeg. Ja, maar nu? Het maakt misschien geen goede indruk als de overige twee schaaltjes niet leeg gaan. U raadt het al … Voordat hij opschept van het laatste schaaltje, bekruipt De Ster een lichte twijfel. Is het niet een beetje (te) veel wat hij naar binnen werkt? Zou kunnen, maar het is wel erg lekker allemaal. Maar zijn maag had er het die nacht wel druk mee. Eigen schuld. Een niet volledig verorberd gerecht betekent immers dat je genoeg hebt gehad? Dat had De Ster kunnen bedenken.

Ervaren
In een restaurant is het niet de bedoeling dat je alleen naar je bord kijkt maar ook om je heen. Dan valt het op in ‘Light of India’ dat daar veel mensen zitten die minstens ‘Indiase roots’ hebben. Een goed teken, toch? Udhaya Shankar, één van de eigenaars, heeft De Ster al duidelijk gemaakt dat zijn restaurant authentieke 100% Indiase gerechten op het menu heeft staan, bereid door ervaren Indiase koks.

De heren Bobby en Jessie bedienen, op rustige en vaardige wijze, en staan de gasten vriendelijk te woord. Jessie, de oudste van de twee, laat zich af en toe verleiden tot en praatje. Eigenaar Udhaya Shankar springt af en toe bij. Prettig chique zijn de dikke, katoenen, smetteloos witte tafelkleden en de dito servetten. Dat maakt ook dat je ‘uit eten bent’ en niet snel weer wilt vertrekken na een snelle hap.

Gezelschappen
Udhaya Shankar en zijn compagnon Paul Sandhu hebben nóg een restaurant, ‘Saff ron Thai’ (Thaise keuken), pal naast ‘Light of India. Je kunt binnendoor van het ene restaurant naar het andere. Al met al kunnen, indien nodig, (gezelschappen tot) 250 (!) gasten terecht. Aan het einde van de avond drinkt De Ster nog een glas ‘lassi’, Indiase yoghurtdrank, met mede-eigenaar Paul Sandhu. Hij vertelt wat over zijn familie en De Ster doet dat ook. Een rustig einde van een zeer prettige avond.

Parkeren
Niet onbelangrijk: Light of India is gevestigd aan de Goudsesingel in RottdamCentrum met de parkeerregels die daar gelden. Echter, aan de overkant van de Goudsesingel, langs de ventweg, is het Crooswijk, met zeer schappelijke parkeertarieven. Alle dagen van de week vrij parkeren vanaf 18.00 uur, op vrijdag vrij parkeren vanaf 21.00 uur. Dat scheelt!

Geopend: dinsdag t/m zondag 14.30 – 22.30 uur (op maandag gesloten)
Light of India – Indian Cuisine
Goudsesingel 256
Rotterdam
tel. 010- 4141777
www.light-of-india.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *