Op zondagmiddag 18 mei wordt het boek Crooswijk kookt gepresenteerd. In dit boek, dat gemaakt is door de Crooswijkse kunstenaar en fotograaf Erika Blikman, vormgeefster Pao Choi en schrijfster Vera Haket, staan Crooswijkse thuiskoks en hun gerechten centraal. Ontdek de gevarieerde Crooswijkse keuken op zondag 18 mei van 15:00 – 17:00 uur.

De makers van het boek zijn de afgelopen periode aangeschoven bij verschillende Crooswijkse thuiskoks. De gerechten die de thuiskoks hebben gemaakt zijn opgenomen in het boek, samen met verhalen over het leven in Crooswijk. Er is in het boek ook aandacht voor verschillende plekken in de wijk. Daarnaast geven Crooswijkse huisartsen tips over gezonde voeding.

Gezonde voeding neemt een belangrijke rol in het boek in. Dit staat de laatste jaren sterk in de belangstelling, onder andere in verband met obesitas, diabetes type 2 en andere gezondheidsproblemen die samen kunnen hangen met het voedingspatroon. De Crooswijkse cijfers op dit gebied springen er niet gunstig uit. Met het boek hopen de makers de aandacht voor gezond eten in Crooswijk te stimuleren. Daarnaast willen ze laten zien hoe lekker en gevarieerd er gegeten wordt in de wijk.

Crooswijk-eet

Presentatie Crooswijk kookt – een boek met gerechten en verhalen van Crooswijkse thuiskoks.
Op zondag 18 mei worden de eerste exemplaren van het boek uitgereikt aan de betrokken thuiskoks en huisartsen door Europees bokskampioen – en Crooswijkse – Marichelle de Jong. Omwonenden en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om de boekuitreiking bij te wonen en om de gerechten uit het boek te komen proeven, die de thuiskoks voor de gelegenheid nogmaals bereiden. Bezoekers kunnen daarnaast meedoen aan een workshop pasteitjes maken en een workshop groente zaaien, of meelopen met een rondleiding door de wijk met een historicus.

Het boek is na 18 mei verkrijgbaar op verschillende plekken in Crooswijk, o.a. bij Speeltuinvereniging Crooswijk, Schuttersweg 74.

Crooswijk eet!
18 mei van 15:00 – 17:00 uur
Goudse Rijweg 651 in Rotterdam

Crooswijk-eet2