Vorige week schreef ik een column over de geboorte van mijn kleindochter Kate (van mijn zoon Michaël en Annemarie). Deze week kan ik weer de vlag uithangen maar nu voor Lizzy, de dochter van mijn dochter Rosanne en Peet in Delft (en het zusje van Amy). Maandagavond, 24 juni om 19.35 uur is ze geboren, 3½ week te vroeg, maar toch 3235 gram zwaar. Die maandag had mijn dochter een afspraak bij de verloskundige en omdat haar man in Australië zat voor zijn werk, zouden mijn vrouw en ik met haar meegaan.

Net als wij de A13 af gaan richting Delft-Centrum belt Rosanne ons op: ,,Ik weet niet of ik in mijn broek heb geplast of dat mijn vliezen breken”. Mijn vrouw stelt snel een paar vragen en komt tot de slotsom: ,,Zet je spullen maar klaar, want jij komt vandaag niet meer thuis”. Wil je op de Beestenmarkt in Delft komen met de auto, dan moet je bij een paaltje wachten en inspreken waarom je dat wilt, dus ik in het paaltje: ,,Mag ik even mijn hoogzwangre dochter met haar gebroken vliezen op de Beestenmarkt ophalen?” Als wij in het Reinier de Graaf ziekenhuis zijn aangekomen heeft Rosanne één cm ontsluiting en zij stuurt een sms naar Peet, dat het zover is. Die zit nog in het vliegtuig van Dubai naar Schiphol en hoort dus niets. Dan gebeurt er een hele tijd niets. Ik lees alle Story’s en Libelle’s van de leestafel waarin huwelijken van voetballers staan aangekondigd die al lang weer zijn ontbonden. Om 16.00 uur belt Peet in paniek op: ‘Nee toch, en ik sta hier maar te wachten op de bus, die mij naar “lang parkeren” brengt.

Hou nog even vol poepie, ik kom er aan’. Hij is op tijd. Inmiddels is ook Barbara, mijn andere dochter (die van de tweeling) gekomen. Zij zal ook bij de bevalling zijn. Ondertussen is het zo laat, dat wij besluiten om Amy mee te nemen naar ons huis in Capelle aan den IJssel, daar wat te eten en het kind bij ons te laten slapen, in afwachting van wat gaat komen. Om 20.00 uur belt Barbara ons op met de mededeling dat zij zojuist een navelstreng heeft doorgeknipt. ‘s Avonds komt Barbara nog bij ons langs om in geuren en kleuren te vertellen hoe goed het allemaal is gegaan. Tja, dan trek ik natuurlijk een fles bubbels open.

Lizzy