Zo stond het in De Ster twee weken geleden:

‘Komen twee mannen van Coca Cola bij Lois van Thiel, van bierspeciaalwinkel De Biergids, op de hoek van de Vlietlaan en de Oudedijk. Zegt een van de mannen ‘in de Coca Cola koelingen moeten minstens 80% van onze frisdranken zitten’. Dat was bij Lois overduidelijk niet het geval en hij was het er niet mee eens. Lois, al nooit een onderdanige middenstander, hield zijn been stijf. Gevolg: de twee Coca Cola koelingen werden de afgelopen week weggehaald. ‘De arrogantie’, zegt Lois, ‘de andere leveranciers waarvan ik koelingen heb staan doen daar helemaal niet moeilijk over’. Lois nam een tegenmaatregel. Al lang een doorn in zijn oog: de zijns inziens veel te hoge inkoopprijs van de frisdranken die worden geleverd door Coca Cola Nederland. In Duitsland en Denemarken liggen die prijzen veel lager.

Coca Cola, Fanta, Sprite
Dus staat er nu een flinke partij frisdranken op de winkelvloer, in 1,5 liter flessen uit Duitsland (erfrischend und belebend) en 33cl blikjes uit Denemarken (kun naturlige dromaer) met Coca Cola (ook light en zero), Sprite en Fanta! Lang leve de vrije, Europese markt! ‘Vaste lage prijzen’ tot het einde van dit jaar: 1,25 voor alle 1,5 liter flessen en 39ct voor alle 33cl blikjes met als inhoud de genoemde frisdranken. De voorraad wordt wekelijks aangevuld.’

Sindsdien is er een hoop gebeurd. Powned maakte een vermakelijke reportage die dinsdagavond 7 oktober op tv was. De woensdag daarop, vroeg in de ochtend, kwam de eerste bestelling van 10 kratten frisdrank, uit Dordrecht. Het loopt sindsdien als een trein, bestellingen van 20 kratten zijn geen uitzondering. Afgelopen zondag was Lois van Thiel ‘helemaal kapot’. Naar verluidt mag hij zich verheugen in 11.000 ‘likes’ op Facebook. Lois gaat door en hij is een man van zijn woord.

‘De Biergids’, bierspeciaalwinkel, Vlietlaan 2, Rotterdam (Kralingen), tel. 010-2420336.