De marechaussee patrouilleert ’s nachts in straten van het centrum en het oosten van Rotterdam omdat daar afgelopen weken verschillende explosieven in en voor woonhuizen zijn afgegaan. Dat schrijft burgemeester Aboutaleb in een brief aan de gemeenteraad.

De marechaussee is een militaire dienst van de rijksoverheid die politietaken uitvoert. De manschappen assisteren de Rotterdamse politie bij de verhoogde surveillance in de wijken waar de laatste weken veel bommen van zwaar vuurwerk zijn afgegaan. Zo ontplofte een portiek van en appartementengebouw aan de Van Speykstraat het centrum van de stad, en ging het glas van het portiek ernaast een dag later aan diggelen door een kogelregen. Bij verschillende flats aan de Crooswijkseweg gingen explosieven in de portieken af.

De politie heeft extra agenten en handhavers in die buurten ingezet. Soms zijn de agenten die daar surveilleren te herkennen aan hun uniform. Maar soms is dat niet zo omdat ze de boel in burger in de gaten houden. De inzet van de Rotterdamse politie op die locaties gaat wel ten koste van de capaciteit elders in de regio Rijnmond, schrijft de burgemeester. Ook zijn er extra camera’s in de getroffen wijken geplaatst en rijden er agenten rond in de wijkbus van de politie.

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.