Niet alleen een feest voor de oren, ook een feest voor de ogen, het Kerstconcert 2016 door de jeugdige muzikanten van het Rotterdams Hellendaal Instituut (www.hellendaal.com), in Kralings zalencentrum Pro Rege, zaterdag 17 december.

Eerst traden solisten en kleine ensembles op. Quinten de Vos en Olaf van Koten beten de spits af met Kerstliedjes voor twee celli en de kleine violist Samuel Pitkevitch stal vervolgens alle harten met zijn solo-uitvoering van Charles Dancia’s Air Varie opus 10 89, nr. 1. Kyra van der Woerd bleek al een echte violiste met La Folia van A. Corelli. Zij werd begeleid door Henk Nichting op orgel. Pianist Danny Ruigrok van de Werve speelde prima van Chopin de Etude opus 10, nr. 3 op piano en Nina Broyeva, Veerle Lenferink, Nora de Bruin en Safia Mekki bleken goed op elkaar ingespeeld met hun uitvoering van twee delen uit 3 Pieces for 4 violins, opus 178, weer van Charles Dancia.

Het podium stond vervolgens vol met het Hellendaal Intermezzo orkest. O.l.v. Katja Dirven werden uitgevoerd van J.S. Bach, Herz und Mund und Tat und Leben, BWV 147 en van A. Corelli, Concerto Grosso in g minor ‘Fatto per la Notte di Natale’, opus 6, nr. 8. Charmant, met hier en daar een ‘jeugdbibber’.

Meer foto’s hier

Na de pauze volgde het optreden van Hellendaal en Codarts Young Talent Orchestra. o.l.v. Mikhail Zemtsov. Dit jeugdorkest speelde enthousiast en gedegen muziek van Ravel (Pavane), F. Mendelssohn (Intermezzo, Notturno, March, Dans van Hillbilly) en van C. Saint-Saëns (Allegro appassionato en The Swan met Adrej van Brakel op cello).

Het kerstconcert werd besloten met meezingers, waaronder Stille Nacht, We wish you a Merry Christmas en Jingle Bells. Het publiek werd verzocht mee te zingen. Mikhail Zemtsov moest naar twee kanten dirigeren en dat ging hem goed af. Een mooi slot van dit feestelijke concert!

Meer foto’s hier

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]