Op 7 mei jl. maakte De Ster een serie foto’s tijdens de repetitie van het Rotterdams Studenten Harmonie Orkest (blazers en slagwerk en evt. bas) MajEUR in Centrum Pro Rege.

Helaas gingen (voorlopig?) die foto’s verloren. In plaats daarvan ziet u de gezamenlijke repetitie van de het Rotterdams Operakoor, het Operakoor Irene en het Mannenkoor Eendracht maakt Macht (het Smartlappenkoor Hoekse Tranentrekkers was er deze keer niet bij), afgelopen donderdagavond in de Open Hofkerk in Rotterdam-Ommoord, onder leiding van Ago Verdonschot. Het repertoire zit er al aardig in. En dat natuurlijk allemaal voor ‘Van Smartlap tot Opera’, aanstaande zondag 2 juni op de Koeweide in Crooswijk. MajEUR was ook al een heel eind op dinsdag 7 mei, al waren de musici niet allemaal perfect op tijd. Dirigent Wim Notenboom: ‘Met studenten weet je het nooit’.

Toch moet MajEUR Van Smartlap tot Opera ‘dragen’. Ze begeleiden zowat alles. Het gevarieerde programma van Van Smartlap tot Opera wordt gebracht door Waldin Roes – sopraan, Ago Verdonschot – bariton, Paula van Wanrooy – accordeon, het Rotterdams Operakoor, Operettekoor Irene, mannenkoor EMM, studentenharmonieorkest MajEUR, De Hoekse Tranentrekkers en de Plengers.

‘t Wordt weer een groot feest. Zing mee op de Koeweide, zondag 2 juni! U bent welkom vanaf 14.00 uur.

Rotterdams Operakoor