Op zaterdagmiddag 11 december zag het er nog goed uit voor het Midwinterfestival Kralingen-Crooswijk. Inmiddels, 2 coronapersconferenties verder, ziet het er heel anders uit. Wat er nog over is van het programma kunt u zien op midwinterfestival.nl

Op zaterdag 11 december startte het Midwinterfestival Kralingen-Crooswijk in Huis van de Wijk De Nieuwe Branding in Crooswijk. Voor feestrede van gebiedscommissielid Debora Fernald (in zwart leer) maakte De Ster kennis met de ‘Kerstengel op stelten’ Nelse van Heurck van New Choreographic Design. Saxofonist Ruud Bergamin viel visueel in het niet bij Nelse maar maakte dat hoorbaar meer dan goed. Kralingse Mieke Krediet (paars vest), voor niemand bang, maakt zich zorgen over onze planeet. De baobaps, oerbomen op Madagascar, vallen om. Dat komt door de opwarming van de aarde, heeft ze gelezen. Mike (in het zwart), kok van Ondro Bong, van onder meer de maandelijkse ‘multiculturele’ etentjes in De Nieuw Branding (nu even niet), is al lang gewend aan de fotograaf van De Ster. Kralingse beeldend kunstenaar Willem van Hest stelde Debora Fernald voor aan de aanwezigen. Debora is lid van de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk en tijdens de vergaderingen neemt zij geen blad voor de mond. Ook in De Nieuwe Branding sprak zij geen woord Spaans. Of we ons allemaal niet genaaid voelden door corona? Nou zij wel! Om dat kracht bij te zetten deelde ze aan het einde van haar feestrede condooms uit.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Motivational Quote Road
Noortje Bosman (geel smileypak) nodigde vervolgens iedereen uit deel te nemen aan de ‘Motivational Quote Road’. Dat was de wandeling naar het doek dat is opgehangen aan een muur van zorginstelling Hoppesteyn, ‘Al lijkt alles even ontspoord …’, geschilderd door Teuntje Fleur met tekst van Wessel Klootwijk, en vervolgens naar de muurschildering op de Goudse Rijweg, ‘vandaag vrolijk, gister zorgen …’, geschilderd door Tom Kraanen, met tekst van ex-stadsdichter Derek Otte. De wandeling naar de kunstwerken werd muzikaal opgeluisterd door het ‘Joost Verbraak Kwartet’ dat uit drie muzikanten bestond. Arno Bakker op sousafoon, Joost Verbraak op trompret en ‘blaaspiano’ (melodica) en Jan van Bijnen op banjo. Precies, omdat Joost Verbraak twee instrumenten bespeelde was het een kwartet. Op het Goudseplein konden worden uitgerust van de ‘Motivational Quote Road’, onder het genot van warme chocolademelk met slagroom en crèpes. Dichter Wessel Klootwijk bleek een zeer verdienstelijke performer. Wat een vrolijke man is dat!

Foto’s in hoge resolutie hier

 

In de volgende nieuwsbrief meer over het Midwinterfestival Kralingen-Crooswijk, zoals het verloop van de drie lampionnenoptchten, in De Esch, Kralingen en Crooswijk.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.