Twee weken lang dans, muziek, theater, poëzie, beeldende kunst en nog meer op mooie locaties in Kralingen

Op 23 juni opent Jolanda Copier, cultuurscout van Kralingen-Crooswijk, om 17.00 uur het Midzomerfestival Kralingen. De opening vindt plaats in de Botanische Tuin Kralingen, Cederstraat 5, 3061 HC Rotterdam.

Tijdens de opening is, in samenwerking met de Kunstroute Kralingen-Crooswijk, werk te zien op het thema Tuin der Lusten van zeventien kunstenaars. De Kralingse dichters Joop van den Bos en Manuel Kneepkens dragen voor uit eigen werk en illustrator Maaike Wijnands vertelt over het boek ‘Kralingse Bos, geïllustreerd portret van een groot stadspark’ dat ze heeft gemaakt met auteur Zita Bebenroth. De muzikale omlijsting is van het duo Sommerhus.

Het Midzomerfestival Kralingen wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd en is een initiatief van de Botanische Tuin Kralingen, Kunstroute Kralingen-Crooswijk, stichting Muzikc, de Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten en Trompenburg Tuinen & Arboretum. Dit jaar heeft ook de Hoflaankerk zich aangesloten.

Tijdens het Midzomerfestival Kralingen kan er twee weken lang op mooie locaties worden genoten van beeldende kunst, dans, muziek, theater en meer.

Beeldende kunst
In de Botanische Tuin Kralingen, Cederstraat 5 en in Trompenburg Tuinen & Arboretum, Honingerdijk 86 is werk te zien van zeventien kunstenaars die zich hebben laten inspireren doot het thema Tuin der lusten.  De exposities worden georganiseerd door de Kunstroute Kralingen-Crooswijk.

Dans
Bijzonder is op 1 juli de interactieve dansvoorstelling ‘De Herberg’ van Danshuis Haarlem in de Botanische Tuin Kralingen.

Muziek
In Pro Rege organiseert stichting Muzikc vier concerten: Op 23 juni speelt het Young Talents Orchestra ‘Midzomernachtsdroom’ van Mendelsohn die zich baseerde op het gelijknamige stuk van Shakespeare. Op 30 juni speelt de Green River Jass Band, op 2 juli zingt Barbara St. James tijdens een jazzkerkdienst en op 6 juli geeft Eric Vloeimans een concert met Calefax.
Op 25 juni is in de Hoflaankerk, Oudedijk 2 een speciale Lutherdienst.
Voor het eerst is er tijdens het Midzomerfestival Kralingen ook een onderdeel gericht op kinderen: op 30 juni biedt het Hellendaal Muziekinstituut de workshop Kinderstreken aan waarin kinderen kennis kunnen maken met verschillende muziekinstrumenten.

Theater
Op 25 juni organiseert de Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten in Trompenbrug Tuinen & Arboretum de theatrale wandeling Tuin der Lusten.

Andere activiteiten
Op 23 jun kan de Hoflaankerk ’s avonds worden bezoct in het kader van de landelijke kerkennacht en op 24 juni wordt er een herdenkingsdienst gehouden voor de afschaffing van de slavernij.
Op 1 en 2 juli kan het Kralingse groen worden verkend tijdens een wandeling onder leiding van historicus Dik Vuik. Op 1 juli de Kralingse Hout en op 2 juli de Oude Plantage.

Informatie over aanvangstijden en dergelijke is te vinden op www.midzomerfestivalkralingen.nl.

(ingezonden mededeling Midzomerfestival Kralingen)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)