Mishandeling op Maasboulevard, wie was getuige?

Donderdag 4 juli 2013 fiets te Kralingse Karin Nillisen rond 11.40 uur op het fietspad op de Maasboulevard, van een grote afstand zag zij een zilverkleurige BMW ter hoogte van Tropicana die de doorgang op het fietspad volledig blokkeerde. Dit is in haar woorden (enigszins bewerkt en ingekort) wat er vervolgens gebeurde:

‘Ik stopte bij de auto omdat ik er niet door kon komen en zei tegen de bestuurder ‘wat doe je nou!’ Toen ik net weer op mijn fiets zat, zag ik dat de bestuurder uit de auto sprong en achter mij aankwam. Ik werd met geweld aan mijn rechterarm getrokken waardoor ik bovenop mijn fiets viel met mijn linkerhand, arm en schouder op het stuur en met mijn kruis op de trapper. Terwijl ik op mijn fiets lag verdoofd van de pijn, zag ik de bestuurder/dader weer op mij afkomen. Gelukkig voor hij mij iets aan kon doen, trok een meneer (die naar later bleek, vlak achter mij op een brommer reed en alles had zien gebeuren) de dader weg met de woorden ‘Wat doe je nou klootzak?’ Waarop de dader zei ‘Dat was niet de bedoeling’, waarop mijn redder hem flink de huid volschold en hem een paar tikken verkocht.

Omstanders hielpen mij ondertussen overeind en sleepten mijn kapotte fiets de stoep op, ik had erg veel pijn … De politie kwam pas na ca. 15 minuten. Het kenteken, dat door een omstander was genoteerd, werd nagetrokken en dat bleek te kloppen met de auto. Ik ben met mijn man meteen naar het Havenziekenhuis gegaan om mijn verwondingen na te laten kijken, … Gelukkig bleek er niets gebroken, maar wel zwaar gekneusd. Ik wou meteen aangifte doen, maar kon pas drie dagen later terecht in Capelle a/d IJssel! … Na de aangifte heb ik nog 2 keer, 2 weken later, en nog eens 6 weken later, contact opgenomen met de politie, maar er bleek tot mijn schrik nog helemaal niets gedaan te zijn met de aangifte. Er werd pas contact met mij opgenomen, nadat mijn advocaat 10 dagen lang elke dag gebeld had over voortgang van de zaak. Pas begin november hoorde ik van een rechercheur dat de bestuurder/dader dezelfde dag (sic!) bij de politie langs was gegaan die zijn verhaal aangehoord had, waarbij bestuurder/dader zei dat het geen opzet was… Mijn linkervingers, linkerarm, schouder en nek zwaar gekneusd, mijn bekken zwaar gekneusd, mijn kruis en onderbuik donkerblauw van de onderhuidse bloeduitstortingen, mijn ribben zwaar gekneusd…

Ik heb 3 maanden vrijwel niet kunnen werken, wat een grote kostenpost is als je ZZP-er bent. Halverwege november kreeg ik te horen dat mijn zaak geseponeerd was door de officier van justitie, omdat het een ‘zij zegthij zegt’ zaak was en er zich geen getuige had gemeld die het misdrijf had zien gebeuren. Omdat ik mij er niet bij neer kan leggen dat er met de aangifte niets wordt gedaan, ben ik op zoek naar de getuige op de brommer. Deze meneer, van naar schatting 40-45 jaar met wat grijzend haar, die vlak achter mij reed en gezien heeft wat er gebeurd is, wil ik graag bedanken. Hij heeft mij verdedigd en beschermd tegen de bestuurder van de BMW. De man op de brommer is op een gegeven moment weer verder gereden. Omdat het zo lang duurde voor de politie kwam en ikzelf te veel in shock was om naar zijn gegevens te vragen wil ik dat langs deze weg graag doen.’

Karin Nillesen-ten Doesschate, 0654-613701, karinnillesen@gmail.com

Afbeelding: Streetview