Beste bewoner en ondernemer,

Binnenkort start de gemeente met werkzaamheden om de verkeersveiligheid te verbeteren op het kruispunt Zaagmolenbrug- Linker Rottekade. Daarnaast worden door de RET in de Zaagmolenstraat werkzaamheden uitgevoerd om het asfalt te herstellen. In deze brief informeren wij u over de planning en werkzaamheden.

Wat gaat er veranderen?
Uit onderzoek onder Rotterdammers blijkt dat het kruispunt Zaagmolenbrug – Linker Rottekade onveilig wordt gevonden. Vooral fietsers en voetgangers vinden het oversteken hier onveilig. Daarom wordt dit kruispunt aangepast. De oversteek voor fietsers wordt iets verder van het kruispunt af gelegd en minder lang. Daardoor worden overstekende fietsers beter gezien door autoverkeer dat vanaf de Zaagmolenbrug rechtsaf wil slaan. In de bestaande situatie kunnen voetgangers de oversteek al in twee keer maken. Zij kunnen veilig stilstaan bij de twee met bestrating verhoogde eilanden. Deze eilanden worden groter gemaakt en het fietspad komt hier doorheen. Door deze aanpassing wordt de oversteek voor voetgangers korter en veiliger. Ook de fietsers kunnen hier straks veilig stilstaan en de oversteek in twee keer maken als dat nodig is.

Linker Rottekade, aan de kant van Crooswijksebocht
Door het verhoogde bestraatte eiland groter te maken wordt de oversteek voor voetgangers korter en veiliger. Automobilisten die vanaf de Linker Rottekade het kruispunt op willen rijden en moeten wachten staan door de veranderingen niet meer stil op het zebrapad. Overstekende voetgangers zijn hierdoor ook beter te zien voor het verkeer dat vanaf de brug linksaf en vanaf de Crooswijksestraat rechtsaf wil slaan naar de Linker Rottekade. Door het zebrapad iets op de schuiven komt er ook ruimte tussen het fietspad en het zebrapad waar een automobilist stil kan staan zonder het kruispunt of het zebrapad te blokkeren.

Voorrang
We benadrukken de voorrang op het kruispunt door extra haaientanden op de weg te plaatsen. De voorrangsregeling verandert niet.

Vervangen asfalt Zaagmolenstraat
Op verschillende plekken tussen huisnummer 20 en 136 wordt door de RET naast en tussen de tramsporen het asfalt gerepareerd.

Planning
De werkzaamheden starten op maandag 6 november. Als alles volgens planning verloopt is het werk op 25 november klaar. Slechte weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat de werkzaamheden langer duren.

Er wordt in twee verschillende weken, week 45 en week 47, gewerkt aan het kruispunt Zaagmolenbrug – Linker Rottekade in de avond en nacht. Zo blijft het gebied overdag goed bereikbaar voor al het verkeer en kan ook het openbaar vervoer overdag blijven rijden.

De werkzaamheden van RET in de Zaagmolenstraat worden in week 47 gelijktijdig met de werkzaamheden aan het kruispunt uitgevoerd en duren naar verwachting een week.

Week 45
Maandag 6 november tot en met vrijdag 10 november

Werkzaamheden aan het kruispunt Zaagmolenbrug – Linker Rottekade. Werktijden: Maandag t/m donderdag vanaf 19.00 uur tot 05:30 uur en op vrijdag vanaf 19.00 uur tot 06:30 uur.

Week 47
Maandag 20 november tot en met vrijdag 24 november

Werkzaamheden aan het kruispunt Zaaagmolenbrug – Linker Rottekade en repareren van het asfalt in de Zaagmolenstraat. Werktijden: Maandag t/m donderdag vanaf 19.00 uur tot 05:30 uur en op vrijdag vanaf 19.00 uur tot 06:30 uur.

Wat merkt u ervan?

  • In beide weken is het kruispunt Zaagmolenbrug- Linker Rottekade tijdens de werkzaamheden helemaal afgesloten voor het autoverkeer.
    Het autoverkeer wordt met borden omgeleid. – De Linker Rottekade is in de richting van het kruispunt afgesloten vanaf de Schuttersweg en vanaf de Rubroekstraat.
    – De Crooswijksestraat is vlak voor het kruispunt afgesloten.
  • Om het werk goed uit te kunnen voeren mag niet geparkeerd worden op een aantal parkeerplaatsen naast het grasveld aan het einde van de Crooswijksestraat. Dit wordt aangegeven met borden.
  • Tijdens de werkzaamheden rijden er geen trams over de Zaagmolenstraat en Zaagmolenbrug vanaf 19:00 uur.
  • Voor voetgangers en fietsers blijven het kruispunt en de straten eromheen altijd bereikbaar maar soms met een kleine omweg.
  • Er wordt vooral gewerkt aan het asfalt en de bestrating en dat kan geluidsoverlast veroorzaken. We doen ons uiterste best om de werkzaamheden die het meeste geluid veroorzaken zoveel mogelijk in de avond uit te voeren en hopen op uw begrip.
  • In de Zaagmolenstraat wordt iedere nacht aan een ander stuk van de weg gewerkt. Op de plekken waar gewerkt wordt mag dan niet geparkeerd worden. Dit wordt aangegeven met borden.

Waar kunt u meer informatie krijgen?
Ga voorbereid op pad. Check www.rotterdamonderweg.nl of www.RET.nl voor de actuele omleidings- en adviesroutes.

Heeft u vragen over deze brief?
Neem dan contact op via verkeersveiligheid@rotterdam.nl. Met vermelding van uw telefoonnummer nemen wij zo nodig telefonisch contact met u op. Voor andere vragen kunt u terecht op www.rotterdam.nl/loket/vraag of bel naar 14 010.

(Ingezonden mededeling gemeente Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.