5 februari 2013 Ste Agathe. Mijn column typ ik op dinsdag. Van mevrouw M. kwam een briefje dat zij in 10 minuten mijn tekst naar het kantoor in Rotterdam verzendt. Ik heb geen plannen ergens over te gaan schrijven. Mozart is op Radio 4. Dat heet Muziek aan Tafel. Ik luister er soms naar. Natuurlijk zit ik weer te modderen met het typelint. NRC/Handelsblad ligt op mij te wachten. Eerst de column en dan de krant en het Franse boek. Er is hier niets gebeurd behalve dat een sympathieke mevrouw plotseling is gestorven.

Het Franse nieuws heb ik vanavond overgeslagen, wat mij spijt. Er zijn altijd knappe lieden die het nieuws van commentaar voorzien. Dat maakt het de moeite waard het te bekijken. Als De Ster komt lees ik hem helemaal door. Ik lees ook de columns van de anderen en de beste vind ik de column op dezelfde bladzijde als mijn column. Een van de columns wilde ik naar NRC/Handelsblad sturen. Ik zie NRC/Handelsblad niet zomaar verdwijnen.

Mozart is toch heerlijke muziek en ik ben blij dat ik mijn laptop heb waaruit de heerlijke muziek komt. Dankzij mijn zoon Martinus heb ik Radio Mozart. Ik geloof dat ik de enige in dit tehuis ben die met zo veel liefde naar muziek luister. Wat de anderen doen op hun kamer weet ik niet.

Voor mij staat de Historische Scheurkalender. Er staan heel aardige artikelen op het Blad van de Dag. Zo heb ik op mijn kamer veel om te lezen. Het meeste is Frans. Langzamerhand heb ik een grote woordenschat in het Frans. Als een woord niet voorkomt in mijn Franse woordenboek dan is er de Larousse nog waar veel meer in staat.

Morgen, woensdag, koop ik een pak sinaasappelsap. Dat hoort bij de aantrekkelijkheid van mijn kamer. Daar hoort ook de wand gevuld met kunstplaatjes uit de krant bij. Er is niemand bij die ooit beroemd was. Wel zijn er 4 foto’s van Joseph Stalin. Dat was een knappe man. Ik ben de enige die een urinaal op zijn kamer heeft. Zo moest ik net een plas doen. Het ding hangt aan mijn bed. Ik geloof dat ik voldoende gekletst heb en dat het papier vol is. Nu dan mijn naam:

Robin Adèr