Vanaf 1 januari 2018 doet Stichting Super-Actief mee aan het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds, een project tegen eenzaamheid onder ouderen. Wij doen mee met het project Wijksteun in De Esch, omdat wij mensen meer gezelligheid willen bieden en meer willen betrekken bij de activiteiten die voor hen leuk zijn. We willen dat mensen gelukkig zijn!

Dat gelukkig zijn is nu echt wel wat lastiger in coronatijd. Om zoveel mogelijk geluk te brengen, organiseren we als Super-Actief wat bijzondere acties. Om even een moment van vrolijkheid te brengen of even bij iemand langs te gaan. Natuurlijk kleinschalig en altijd met 1 op 1 contact. Daarom hebben we nu juist meer Wijksteunvrienden nodig.

  1. Wijksteunvrienden die 1 x per week bij iemand op bezoek willen gaan, in huis of aan de deur, in ieder geval op afstand en binnen de corona maatregelen.
  2. Wijksteunvrienden die een digimaatje willen zijn voor ouderen, zodat zij leren beeldbellen en we misschien met elkaar een online bingo, of een ander spel kunnen organiseren.
  3. Wijksteunvrienden die een eigen idee hebben.

Digimaatjes

Voor het beeldbellen zoeken we digimaatjes. Om de ouderen te begeleiden bij het beeldbellen. Samen doen en leren en samen wat activiteiten met ons doen. Denk aan een online bingo of muziekquiz. Door heel creatief te zijn kunnen we ook ouderen erbij betrekken en leren zelf online te zijn.

Ben jij iemand die 1 à 2 uur in de week op bezoek kan gaan bij een oudere en kan helpen om het beeldbellen aan te leren? Laat het dan a.u.b. horen. Ook als je maar 1 keer per twee weken beschikbaar bent of alleen op afroep, ben je meer dan welkom. Samen maken we er iets moois van.

Nationale Pannnekoekendag

Zo organiseren wij ook wijkacties voor ouderen. Bijvoorbeeld op vrijdag 19 maart. Dan doen wij mee met de Nationale Pannnekoekendag. Hiervoor zoeken we een paar pannekoekenbakkers. Wil jij thuis een stapel pannenkoeken bakken en die de op vrijdag 19 maart in de middag rondbrengen samen met kinderen van basisschool De Esch en DOCK?  Lijkt je dat leuk? Laat het dan horen. Ook dat programma verloopt nu anders, maar leuk gaat het zeker worden. Help jij mee?

Heb je een eigen idee waarmee we iets kleins maar bijzonders voor de wijk kunnen organiseren? Bel ons!  Er is al een mevrouw die ons gebeld heeft en voor 50 zakjes paaseitjes gaat zorgen die we net voor Pasen gaan uitdelen. Dat is toch superleuk! Misschien heb jij ook zo’n superleuk idee, we kunnen niet wachten tot je telefoontje!

CONTACT: Stichting Super-Actief; Clara van Vliet, 06-54362001; Anita Kornman, 06-11886979; website: www.super-actief.nl en Facebook: facebook.com/SuperActief/

Activiteiten

In verband met de lockdown zijn er op dit moment geen activiteiten, maar telefonisch en 1 op 1 gaat Super-Actief volop door. Doet u mee?

(ingezonden mededeling Stichting Super-Actief)

 

 

 

 

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.