Al vanaf het begin van dit schooljaar is het nieuwe gebouw van Melanchthon Kralingen aan het Vredenoordplein in gebruik. Donderdag 18 oktober is het gebouw ook officieel geopend door onder andere wethouder van Onderwijs, Cultuur en Toerisme de heer Said Kasmi (D66).

In de afgelopen weken zijn de buurtbewoners en oud-leerlingen van de school al uitgenodigd om het gebouw te komen bezichtigen, maar nu is het dus ook echt officieel geopend.

Wethouder Kasmi verklaarde het gebouw voor geopend door samen met een leerling en enkele medewerkers van het gebouw een grote strik die voor deze gelegenheid om het gebouw was geplaatst, open te trekken.

Gezien worden

Tijdens het officiële gedeelte sprak socioloog Iliass el Hadioui, verbonden aan de Erasmus Universiteit, over de kansen voor het onderwijs in de grootstedelijke context; het belang van zien en gezien worden. Dat principe wordt door Melanchthon Kralingen al jaren omarmd en resulteerde de afgelopen jaren in slagingspercentages van 100%. Het nieuwe gebouw biedt nu nog meer mogelijkheden om de leerlingen met een mavo- of vmbo-advies uit de buurt het beste onderwijs bieden.

Bibliotheek

Zo beschikt het gebouw aan het Vredenoordplein over een eigen bibliotheek, die ook beschikbaar is voor de wijk. Daarmee is Melanchthon Kralingen de eerste school in Nederland die een servicepunt van de Centrale Bibliotheek heeft in het schoolgebouw. In het buurthuis, ook in het gebouw, kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten onder het genot van een kopje koffie, soep of een broodje, geserveerd door de leerlingen van de school. En ook de eigen gymzaal en dansstudio zijn buiten de schooltijden te gebruiken voor de verenigingen uit de buurt. Zo bewijst Melanchthon Kralingen dat het een functie wil hebben in en voor de wijk en het onderwijs zich niet beperkt tot binnen de vier muren van het lokaal.

Hugo de Jonge

Leuk was dat ook oud-wethouder van Onderwijs en huidige minister van Volksgezondheid, de heer Hugo de Jonge de gasten toesprak via een vlog. Eerder deze week had hij dat in de school opgenomen en hij sprak grote waardering uit voor het gebouw en de wijze waarop de school het onderwijs heeft georganiseerd. De vlog is te bezichtigen via de website van de school: www.melanchthon.nl/kralingen.

(ingezonden mededeling Melachthon Kralingen)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.