ROTTERDAM – De negende misdaadroman is verschenen van Paul Dieudonné, ook bekend als de “Rotterdamse Baantjer”. De auteur schreef een bijzonder mysterieus verhaal. In ‘Rechercheur De Klerck en de ongewenste dood’ komt een oud-bajesklant naar het Rotterdamse hoofdbureau om te zeggen dat hij onschuldig is aan moord, maar de politie weet van geen moord. Ook de familie van het vermeende slachtoffer weet van niets. Wat is er aan de hand? ‘Rechercheur De Klerck en de ongewenste dood’ is nu in de stad te koop bij de boekhandels Donner, Snoek en Van Rietschoten.                                                               

Paul Dieudonné: “Wat ik voel nu het boek verschenen is? Opluchting! ‘Rechercheur De Klerck en de ongewenste dood’ was namelijk een uiterst lastige detective om te schrijven. Het zit best complex in elkaar. De eerste versie werd zelfs door mijn uitgever retour gestuurd! Ik moest van hem het verhaal grondig herschrijven, anders gaf hij het niet uit. Dat was veertien maanden geleden. Ik was best wel kwaad op hem. Maar ik heb daarna hard gewerkt en nu ligt er een boek dat geloof ik mijn beste tot nu toe is. Ook de eerste reacties van bloggers zijn zeer bemoedigend. Echt, dat lucht enorm op.”

De Nederlands-Canadese schrijver timmert nu al bijna vijf jaar aan de weg met zijn De Klerck-serie. Rechercheur Lucien de Klerck opereert met zijn collega Ruben Klaver vanuit het politiebureau aan het Doelwater in Rotterdam. Dieudonné haalt zijn inspiratie uit zowel de actualiteit als de rijke geschiedenis van de misdaadliteratuur. De reacties van pers, bloggers als fans op zijn oeuvre zijn zeer lovend. De Rotterdamse boekhandelaar Van Rietschoten noemde Dieudonné op Radio Rijnmond zelfs “een waardige opvolger van Baantjer.” Onder andere met een spectaculaire achtervolgingsscène op de Nieuwe Maas zal het nieuwe boek op de fans indruk maken.

Flaptekst: Op een gure najaarsavond meldt Richard Spijkers zich op het Rotterdamse hoofdbureau om te zeggen dat hij onschuldig is aan een moord gepleegd in Schiedam. Zijn collega Karin Voshart zou daar in het Julianapark met messteken om het leven zijn gebracht. Een anonieme beller beschuldigde Spijkers ervan de pleger te zijn omdat Karin hem chanteerde. Maar is er wel een moord gepleegd? De Schiedamse politie weet immers van niets. En de familie van Karin beweert dat zij in blakende gezondheid verkeert. Rechercheur De Klerck staat aan het begin van een adembenemend avontuur dat leidt tot een tragische ontdekking in een Rotterdams appartement.

Over de auteur:  Paul Dieudonné (1960) groeide op in Nederland, maar emigreerde met zijn familie eind jaren zestig naar Canada. Zijn geboorteland is hij echter nooit vergeten. Dankzij de detectiveromans van A.C. Baantjer (1923-2010) bleef hij een band met Nederland houden. Dieudonné is als schrijver daarom sterk beïnvloed door deze beroemde Amsterdamse rechercheur en schrijver. Over Baantjers beroemde creatie De Cock schreef hij de biografie ‘Leven en werk van rechercheur De Cock’ dat verscheen ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Baantjer in september 2023.

Dieudonné schrijft zijn detectives vanuit de gedachte: Stel dat Appie Baantjer nóg een detectiveserie had geschreven… een serie die zich niet in Amsterdam, maar in Rotterdam afspeelt… Van eerdere delen in de serie verschenen herdrukken. En de Zweedse uitgeverij Lind&Co brengt de luisterboeken op de markt.

Meer informatie over de auteur en zijn boeken is te vinden op www.rechercheurdeklerck.nl.

Paperback | ISBN: 9789492715708 | 9,95 euro | verschenen op 7 november

E-book | ISBN: 9789492715715 | 5,95 euro | verschijnt op 11 november

(Ingezonden mededeling)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.