Het is weer zover, North Sea Round Town zal tussen 26 juni en 12 juli 2015 heel Rotterdam in jazz-muziek omhullen en ook in Kralingen Crooswijk zijn er weer een aantal concerten.

Melissa Fortes
vrijdag 26 juni – 20:00 uur
Sinds 2008 werkt Melissa samen met haar producer Sebas dos Santos. In 2013 brengt Melissa haar dromerige debuut single “Lullaby” uit. Een liefdeslied met invloeden van bossanova, soul en jazz. Even later volgt de tweede single “Deixa a Chuva Passar”. In deze zonnige up-tempo bossanova vol met tropische klanken laat Melissa de luisteraar kennismaken met haar Kaapverdische roots. De single releases werden door lokale en landelijke media goed ontvangen. In de zomer van 2013 werd Melissa uitgeroepen tot Radio 6 Soul & Jazz talent en werd de single “Deixa a Chuva Passar” Radio 6 Schijf van 6. In het najaar van 2013 werd Melissa genomineerd voor een Radio 6 Soul & Jazz Award in de categorie Best Talent. Melissa trad op De Unie Rotterdam, The Hague African Festival, Club Dauphine en in het kader van North Sea Round Town tijdens Rotterdam Got Soul in Lantaren Venster. Het concert is onderdeel van “40 dagen Kaap Verdië in Rotterdam

MelissaFortes_DeixaAChuvaPassar_pf2(AWFotoprodukties)[1]

Toegang: € 15.-;
voorverkoop via kaarten@muzikc.nl: € 12.50
Lokatie: Pro Rege

 

Thomas Maasz Trio
zondag 28 juni – 14:00 uur
De jonge pianist Thomas Maasz won in 2012 de Grolsch/Persprijs. Sinds 2009 studeert hij aan het Codars conservatorium in Rotterdam waar hij ook Marijn van de Ven (bas) en Robin van Rhijn (drums) ontmoette. Na een aantal keer samenspelen merkten de drie musici dat het op muzikaal en persoonlijk gebied goed klikte. Het Thomas Maasz trio was geboren!

maas

Toegang:
Het concert is gratis toegankelijk, er wordt in de pauze een vrijwillige
bijdrage gevraagd.
Lokatie: Huys te Krooswijck
Paradijsplein 1 in Crooswijk

 

Green River Jass Band
donderdag 2 juli – 20:00 uur
De Green River Jass Band (GRJB) werd opgericht op 1 september 1963 en is daarmee een van de oudste traditionele jazzbands in Nederland. Mede door de tuba had de band vanaf de start een fris en ánder geluid. Er viel bij de GRJB veel te horen, te zien én te lachen. Een ijzersterk concept! Door steeds meer ‘hot jazz’ uit de jaren ‘20 en (‘30) van de vorige eeuw te spelen, deden “echte” arrangementen hun intrede. De GRJB was immens populair, concoursen werden gewonnen, talloze radio- en tv-optredens volgden, LP’s (vinyl) werden gemaakt Green River Jass Band (1969, 1971 en 1985). Later volgden er digitale opnamen. De tuba is sinds 1987 vervangen door de contrabas. Huidige bezetting: Bob Wulffers (trp, voc), Peter de Klerk (sax, cl), Thomas Hipp (trb), Herman Wirtz, muzikaal leider/arr.(pno), Rob Buijtendijk, leider (bjo), Adriaan Kornet (b), Nick Simoncelli (drs). De Green River Jass Band, een unieke band met een eigen geluid. De stoelen gaan aan de kant en er kan gedanst worden!

green-river-jazz-band

Toegang: € 15.-;
voorverkoop via kaarten@muzikc.nl: € 12.50
Lokatie: Pro Rege

 

Cruise Control Small Bigband
vrijdag 3 juli – aanvang: 20.00 uur
De Cruise Control Small Bigband is geformeerd rond de 4 mans band Cruise Control die op diverse podia optrad, onder meer bij North Sea Round Town, De Burcht in Leiden, Hopper, Antwerpen, Van Capellenhuis Capelle, Kobalt, Amsterdam, Down Under in Wageningen, Jazz Festival in Wijk bij Duurstede; Roodnoot Utrecht en Jazz Sociëteit in Wassenaar. De uitgebreide setting verenigt de wendbaarheid van een klein ensemble met de klankbreedte van een bigband. De muziek van het kwartet Cruise Control bestaat voor een deel uit eigen werk en voor een deel uit werk van componisten als Monk, Mingus en Silver. Daarmee geeft de band een nieuwe kijk op de jazz van de late vijftiger en vroege zestiger jaren en laat horen dat die muziek nog springlevend is en inspireert tot spannende improvisaties. Voor de Small Big Band wordt elk jaar een thema gekozen. Dit jaar gaat het om composities van Horace Silver en Wayne Shorter, die worden bewerkt door de bandleden, ondermeer door Bart Egeter en Ruud Bergamin.

smallbigTon Ridderbeekx trompet
Daniel Follmann trombone
Akki Haak, rombone
Koos van der Hout ventieltrombone
Kurt Schwab diverse saxen
Ruud Bergamin diverse saxen
Bart Egeter piano
Dan Simon bas
Julius Schulz drums

Toegang: Het concert is gratis toegankelijk, er wordt in de pauze een vrijwillige bijdrage gevraagd.
Lokatie: Galerie Kralingen
Gashouderstraat 9 in Kralingen

www.muzikc.nl