Van 1 t/m 7 oktober was er voor de kinderen in Kralingen-Crooswijk, (school)groepen 3 t/m 8 de ‘Sportentocht’. De kinderen konden gratis kennismaken met sport, bewegen én de plaatselijke sportclubs.

De gemeente Rotterdam / Lekker Fit, Rotterdam Sportsupport en Buurtlab maakten dit mogelijk. In totaal konden 15 sportverenigingen / sportlocaties worden bezocht en de kinderen kregen een stempelkaart mee om aan te kunnen tonen waar ze zoal sportief bezig waren geweest. De bedoeling van dit alles zal u duidelijk zijn.

Niet alsmaar spelen met een tablet, maar ook ‘s tegen een bal trappen, boksen of een partijtje schaak spelen, bijvoorbeeld. Afgelopen donderdag vond de afsluiting plaats in Stadion Woudestein van voetbalclub Excelsior. Volgens Buurtlab was er door 150 kinderen deelgenomen aan 355 sportactiviteiten.

Sportentocht in Kralingen-Crooswijk

Het aantal deelnemende scholen: 12. Door de kinderen werden in totaal 4 lidmaatschappen voor één jaar ‘verdiend’ en basisschool De Vier Leeuwen werd uitgeroepen tot de ‘sportiefste school’. Amina Benamara bleek de sportiefste deelnemer, met 13 stempels. Foto: voor de prijsuitreikingen deden de kinderen mee aan een pittige ‘bootcamp’ onder leiding van Hassan Abaka van Sportsupport. Lumuel Dasburg van Buurtlab bleek een goede spreekstalmeester.