Op zoek naar het beloofde land | Debat

apr 27, 13 Op zoek naar het beloofde land | Debat

Jaarlijks kiezen duizenden hoogopgeleide jonge Turken en Marokkanen voor een baan in Turkije, Marokko of in de bloeiende economie van het Midden Oosten. Ze ontvluchten de economische crisis en de negatieve sfeer in Nederland. Velen van hen keren echter binnen een jaar alweer terug, hoewel de Golfstaten wél blijvend populair lijken te zijn. 

Wat zijn de verwachtingen en dromen van deze jongeren? Waarom loopt het vaak mis? En is er ondertussen sprake van een ‘braindrain’, een uittocht van veelbelovende professionals? Fidan Ekiz maakte een documentaire over haar zusje en diens vriendinnen. Geboren en getogen in Nederland, kiezen ze er toch heel bewust voor om na hun studie naar Turkije te verhuizen.

Met Fidan Ekiz (journalist, documentairemaakster), Boutaina Azzabi (verhuisd naar Qatar) en Fatima Zohra (een vanuit Nederland opererende internationale recruiter). Gespreksleiding: Abdelkarim el Fassi.


Interview met Fidan Ekiz in De Wereld Draait Door.

Dit programma is een samenwerking van Arminius (podium voor cultuur en debat) en Studium Generale & Erasmus Cultuur.

Datum: woensdag 1 mei
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Arminius, Museumpark 3, Rotterdam
Entree: € 5,- Studenten/Rotterdampas € 2,50

 

 

fidan ekiz

afbeelding DWDD Youtube

Facebook

1 reactie

  1. Deniz /

    Het is simpel, geef gelijke kansen en we blijven hier. Ik woon in Belgie! Ik heb in de afgelopen 8 jaar talloze opleidingen gevolgd, gaande van Frans, verbale vorming tot sales! Ervaring opgedaan! Waar sta ik op mijn 30ste! Nergens! Ik leg contact in Turkije en ik voel dat ik gelijk word behandeld! Ze roepen ook niet van wij maken jou manager! Maar ze zijn eerlijker en rechtvaardiger. Hier wordt eerst een buitenlander buitengegooid en als laatste een allochtoon aangenomen. etc

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *