Vanaf 1 januari 2018 doet Stichting Super-Actief mee aan het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds, een project tegen eenzaamheid onder ouderen. Wij doen mee met het project Wijksteun in De Esch. Omdat wij mensen meer gezelligheid willen bieden en meer willen betrekken bij de activiteiten die voor hen leuk zijn. We willen dat mensen gelukkig zijn! Het is een programma van 3 jaar waarvan 2019 het tweede jaar is en waarbij we oprecht mogen zeggen dat we in 2018 het verschil al hebben gemaakt. Dus we gaan met veel enthousiasme het tweede jaar in! We gaan nog meer mensen ondersteunen en de buurt daarmee een stukje mooier maken.

We zijn erg blij met de nieuwe Wijksteunvrienden die zich in 2018 hebben aangemeld en ook gestart zijn. En al helemaal dat ze ook in 2019 willen helpen maar we zijn op zoek naar nog eens 20 Wijksteunvrienden. Waarom? Dat zullen wij u uitleggen:

Samen
In 2018 hebben we veel ouderen bezocht aan huis en een fl ink deel van de ouderen blijkt behoefte te hebben aan een stukje steun en/of meer gezelligheid. Soms door mee te doen aan activiteiten, maar anderen willen steun van een Wijksteunvriend, zoals samen wandelen, samen een boodschap doen, samen naar het ziekenhuis of voor af en toe een telefoontje. Weer een ander zou kunnen starten met een belcirkel om kort te bellen naar een groepje ouderen. Even kort contact. Dus, diverse werkzaamheden zijn er te doen en daarvoor komen we nog wat handen te kort.

We hebben in De Esch 322 ouderen van 75-plus een huisbezoek aangeboden in samenwerking met DOCK (maatschappelijk werk) en we hebben 143 mensen daadwerkelijk mogen bezoeken en door onze activiteiten hebben we nog eens 96 55-plussers mogen ontmoeten. We hebben, wanneer er steun nodig was, wijksteun geboden. Maar we krijgen ook via het Gezondheidscentrum vragen en soms via buren die zich zorgen maken om een buurman of buurvrouw. Om al die mensen te kunnen steunen hebben we nog wat meer mensen nodig. Ons team mag nog wat groter worden.

We gaan er steeds vanuit dat iedereen wat voor elkaar kan betekenen en dat is ook wat we zien gebeuren. Ook ouderen gaan elkaar helpen. Hoe mooi kan het zijn!

Wat anders?
Wilt u deel uit maken van ons mooie team en ons met 2 uur per week in 2019 helpen? Laat het dan alstublieft weten. U kunt kiezen om alleen huisbezoeken te doen, of juist alleen helpen bij een activiteit of door een echte Wijksteunvriend te zijn voor iemand die dat goed kan gebruiken. Of misschien heel wat anders? Ook uw ideeen zijn welkom! Een gesprek met elkaar is geheel vrijblijvend en het is altijd fi jn om elkaar te ontmoeten.

Bedenk alstublieft dat twee uur per week van uw tijd het verschil voor een ander kan maken. Komt u ons helpen? Dat zou superfi jn zijn.

CONTACT:
Stichting Super-Actief Clara van Vliet 06-54362001 en/of Anita Kornman 06-11886979
website: www.super-actief.nl
www.facebook.com/SuperActief

 

 

 

 

 

(Ingezonden mededeling)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.